Nieuws Mechelen Wordt SmartPallet beste start-up in supply chain?

Wordt SmartPallet beste start-up in supply chain?

Wordt SmartPallet beste start-up in supply chain?

Het Mechelse SmartPallet NV is één van de drie kanshebbers op de nieuwe trofee voor beste Start-Up in Supply Chain. Smartpallet neemt het op tegen Demerstee Transport Solutions B.V.B.A. uit Diest en Nallian N.V. uit Keerbergen. De award wordt toegekend door de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB) en de non-profit netwerkorganisatie PICS. De prijsuitreiking vindt plaats op 24 november in Kinepolis Antwerpen.

SmartPallet ging een paar jaar geleden van start onder impuls van Wiet Van de Velde. Het bedrijf produceert en verkoopt palletten van gegolfd karton die even stevig zijn en even lang meegaan als klassieke palletten gemaakt van andere materialen. Een pallet van 4 kg kan tot 500 kg gewicht dragen. Omdat de palletten ultralicht zijn, kan de gebruiker 2% besparen op transportkosten, en arbeiders die ermee moeten werken, hebben veel minder rugklachten.

Begin 2016 nam de investeringsvennootschap van de familie Essers een participatie in SmartPallet.

Oprichter Wiet Van de Velde: “De interesse in ons product is groot. Bedrijven zoals JLG, Godiva en Brussels Airlines zien er een geweldige kans in om duurzamer te opereren en tegelijk kostenbesparingen te realiseren. Bedrijven stappen niet zomaar in groene mogelijkheden. Ze willen ook opbrengst halen uit hun investeringen. Met onze oplossing bewijzen we dat groener en goedkoper wel degelijk hand in hand gaan, als je alle parameters juist krijgt.”

“We hebben onze technologie gepatenteerd en we verfijnen ons concept steeds verder. Het is verbazend om te zien hoe sterk karton is. Eenmaal we hier volop gelanceerd zijn, zullen we ook naar het buitenland kijken. Overal ter wereld is er nood aan een duurzame oplossing voor de verregaande ontbossing. We streven ernaar dat de palletmarkt binnen een paar jaar voor een flink aandeel uit kartonnen palletten bestaat. Onze ultieme droom? Dat wij, als beste fabrikant van kartonnen palletten ter wereld, een belangrijk deel van die markt innemen. Daar gaan we voor.”

Demerstee Transport Solutions dankt zijn nominatie aan de ontwikkeling van een tool die vermijdt dat buschauffeurs in een micro-slaap belanden.

Met Cargostream ontwikkelde Nallian een on-line data sharing-platform, dat ervoor zorgt dat zowel dienstverleners, verladers als 4PL’ers hun goederenstroom door bundeling kunnen optimaliseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.