Ondernemer Wilmer Desloovere Ondernemer Wilmer Desloovere. Foto: Hélène Baccaert

Wovelty’s Game Room opent zijn deuren in Nijlen

Op 1 april opende de gloednieuwe Wovelty’s Game Room zijn deuren in het hart van Nijlen. Dit nieuwe entertainmentcentrum biedt een unieke game-ervaring voor zowel jong als oud. Met een scala aan opties, waaronder racespellen, Virtual Reality-ervaringen en klassieke arcadespellen, is er voor iedereen iets te beleven.

Wovelty’s is de nieuwste onderneming van de 27-jarige Wilmer Desloovere, een ondernemer met een passie voor digitale innovatie. Wilmer die al sinds jonge leeftijd in Nijlen woont, heeft een achtergrond als fotograaf en videograaf, maar heeft zijn ondernemersgeest verder ontwikkeld tijdens de coronapandemie door de oprichting van uitvaartfilm.be, een bedrijf dat digitale oplossingen biedt voor uitvaarten in heel Vlaanderen.

Wilmer was eerder betrokken bij het opzetten van de eerste virtual reality-kamer in Gent, en zet met Wovelty’s een stap verder in het creëren van een unieke game-ervaring. “Ik had veel eigen ideeën en die bleven knagen. Uiteindelijk heb ik ze omgezet naar mijn eigen game room.” Het concept omvat zes speelgebieden die kunnen worden omgebouwd tot virtual reality- of racesimulatoren.

Momenteel kunnen maximaal vier personen tegelijk racen of deelnemen aan virtual reality-ervaringen. Daarnaast beschikt de game room over een verzameling van meer dan 4000 klassieke arcadespellen, aangevuld met een flipperkast en een nostalgische kiddie ride uit de jaren 60”, vertelt Wilmer.

Op maat
De ervaring bij Wovelty’s is op maat gemaakt voor elke bezoeker. “Het basispakket biedt anderhalf uur vol entertainment, waarbij bezoekers kunnen genieten van racen, virtual reality en arcadespellen, allemaal naadloos geïntegreerd in één ervaring. Voor 25 euro per persoon heb je een speelervaring van anderhalf uur dat je van nieuw naar oud brengt.”

Wilmer benadrukt het belang van persoonlijk contact en maatwerk. “Bij ons boek niet gewoon een spel online, je boekt een ervaring. Wij leggen altijd eerst even contact om meer te weten te komen over de persoon en dan gaan wij het spel daaraan aanpassen”, zegt Wilmer. “De Virtual Reality is van hoge kwaliteit en omdat het bekabeld is kunnen we heel snel switchen van spel.”

Ruimte
Daarnaast is Wilmer gefascineerd door de ruimte. “Als je door de winkel wandelt, betreed je eerst een ruimtegrot. Hoewel het mijn plannen zijn, was de uitvoering niet mogelijk geweest zonder de hulp van ontwerper Benoit De Saever. Samen met een twintigtal vrienden heeft hij me geholpen om het te bouwen tot wat het nu is.” Verderop in de kamer is er ook nog een ruimteschip. “Binnenkort krijgt het nog een upgrade, waardoor je het ook zal kunnen besturen via simulatie”, weet Wilmer ons te vertellen.

Verjaardagsfeesten en teambuilding
Naast het aanbieden van een unieke game-ervaring, richt Wovelty’s zich ook op het hosten van diverse evenementen, waaronder verjaardagsfeestjes en teambuildingactiviteiten. Met een capaciteit van maximaal 25 personen is de gameroom de ideale locatie voor groepsbijeenkomsten.

De locatie in Nijlen is een bewuste keuze.“Ten eerste wou ik graag een leegte opvullen in Nijlen, daarnaast biedt Nijlen ook veel voordelen. Het heeft veel parkeergelegenheid, vlakbij de winkel is een station en er is een goede verbinding met de autostrade.”

Wovelty’s
“Wovelty was mijn artiestennaam dus vandaar Wovelty’s Game Room.” Het is een samentrekking tussen het Engelse woord ‘Novelty’ of nieuwigheid en Wilmers naam. “Hoewel het misschien iets moeilijker is om uit te spreken vond ik het toch een passende naam. We zijn een alternatieve game room waarbij persoonlijk contact heel belangrijk is.”

Reservatie
Wovelty’s is open op reservatie op woensdagnamiddag, vrijdagavond, zaterdag en zondag. “We zijn geen klassieke arcade waar je gewoon kan binnenwandelen, maar werken enkel op reservatie”, vertelt Wilmer. In de toekomst is er nog ruimte voor grootse plannen en uitbreiding. “Binnenkort organiseren we nog FIFA-toernooien, dus hou zeker onze website goed in de gaten!“, zegt Wilmer enthousiast.

De voorbije zeven maanden werd er hard gewerkt door Wilmer om Wolvety’s om te toveren tot een echte arcade. Met de hulp van een twintigtal vrienden kon hij op Paasmaandag genieten van de grote opening. “Ik weet zeker dat het mij niet gelukt was zonder hen, daarom wil ik Rik Vastenavont, Benoit Desaever, Joren Van den Bergh en Gaëlle Beugoms nog eens heel hard bedanken.”