caf1

Yannick en Vicky openen met Seventy4 een nieuwe brasserie

BORNEM - Maandag opent in het centrum van Bornem een nieuwe horecazaak: brasserie Seventy4. De zaak komt in de Boomstraat, in het pand waar vroeger koffiehuis Baroque was gevestigd. Het interieur is volledig omgetoverd tot een trendy geheel en het concept is ook volledig anders. “Bij ons kun je lekker lunchen en ’s avonds dineren. In de namiddag komen de zoetebekjes aan hun trekken”, zeggen de zaakvoerders.

Vicky Heyvaert en Yannick Smet zijn niet aan hun proefstuk toe in de horecawereld. De voorbije jaren baatten ze al twee horecazaken uit. “We zijn nadien even een andere uitdaging aangegaan, maar de horecamicrobe zit nu eenmaal in ons bloed. Toen het weer begon te kriebelen, zijn we op zoek gegaan naar een geschikt pand. Een zoektocht waar heel wat tijd is ingekropen, maar we wilden wel in het centrum van Bornem blijven”, vertellen de twee.

“Met de voormalige Baroque hebben we wel het ideale gebouw gevonden voor onze nieuwe zaak. Dit is het pand met de mooiste gevel van de Boomstraat. Het interieur heeft een volledige make-over gekregen en ook buiten komt een mooi terras. Dat wordt binnenkort aangekleed door florist Sören Van Laer, toch wel een bekende naam in de bloemenwereld.”

Huisnummer

De nieuwe zaak kreeg de naam Seventy4 mee. “Dat was het moeilijkste eigenlijk: een goeie naam vinden. Uiteindelijk is ons huisnummer 74 en vonden we Seventy4 niet slecht klinken voor een trendy restaurant/bar/lunchroom. Want eigenlijk zijn we dat allemaal. ’s Middag kan er geluncht worden, in de namiddag hebben we heel wat zoete lekkernijen aan te bieden en ’s avonds kan er uitgebreid getafeld worden. Je kunt ook een wijntje of hippe cocktail drinken aan onze bar.”

 

 

De uitbaters garanderen dat ze met dagverse producten werken — © Theo Derkinderen

In Seventy4 kan slechts een dertigtal mensen zitten. “Het is vrij kleinschalig. Dat was ook een bewuste keuze. Zo kunnen we steeds met dagverse producten werken. We hebben een vaste kaart, maar ook een hele resem suggesties. En we werken samen met echte kleppers: zo komt ons vlees van De Laet en Van Haver en onze kazen van de kaasaffineurs Van Tricht. En elke dag wordt verse vis geleverd.”

Aanpassingen

Nu maandag om 9u opent de nieuwe horecazaak de deuren. “Tijdens de wekelijkse markt. Het interieur is zo goed als klaar, al gebeuren de komende weken wel nog wat aanpassingen. Door de coronacrisis hebben bepaalde leveringen wat vertraging opgelopen, maar dat houdt ons niet tegen om eindelijk te deuren te openen. We hebben er echt zin in. En onze kok Sean ook”, glunderen de twee.

Seventy4 is elke dag open, behalve op zondag (met uitzondering van koopzondagen) en donderdag. Op maandag opent de zaak om 9u, de andere dagen om 10u.

www.seventy4.be