house jane Foto: Joren De Weerdt

Yves zorgt met House Jane voor “high-end cannabiservaring”

Yves Coonen (35), CEO van de Herborist en voormalig eigenaar van Florapoint (nu Green Grown), introduceert een nieuw winkelconcept in Lier: House Jane. Met deze concept store wil Coonen een high-end cannabiservaring bieden, waarbij de focus ligt op gezondheid en welzijn. “We verkopen een brede selectie van legale cannabisproducten, maar in een maatschappelijk en sociaal verantwoord kader.”

Yves begon zijn ondernemersreis in 2018 met een hennepwinkel in Antwerpen, die ondanks groot succes op juridische uitdagingen en inbeslagnames stuitte. “Hoewel al onze producten legaal waren, werd onze winkel vaak gesloten en moesten we voor de rechtbank verschijnen. We hebben uiteindelijk alle rechtszaken gewonnen, maar het heeft veel energie en middelen gekost”, vertelt Coonen. Ondanks de tegenslagen bleef hij vastberaden en richtte hij De Herborist op, supplementen en huidverzorgingsproducten op basis van cannabis, waarmee hij genomineerd werd voor de Trends Impacts Awards – Well-being. Ondertussen wordt het gamma in meer dan 160 winkels verkocht.

House Jane combineert twee concepten. “House Jane is de winkel en de store-front, waar we onze marketing meevoeren. Dat is allemaal gericht op well-being, gezondheid en huidverzorging”, legt Coonen uit. Daarnaast is er ook nog Roots, voor de cannabis-enthousiasteling. “In Roots bieden we legale accessoires aan, maar we zetten de producten bewust niet vooraan in de winkel en we houden het ook zeer bewust high-end, zodat we de juiste doelgroep aantrekken”, legt Coonen uit. “Het doel is om een winkelomgeving te creëren die anders is dan de typische CBD-winkel, met een sterke focus op educatie en well-being.”

Het nieuwe winkelconcept heeft ook een ruim, besloten terras waar klanten hun CBD-producten kunnen consumeren zonder anderen te storen. “We zorgen ervoor dat we een mooi, besloten terras hebben waarbij we niemand storen. CBD-rookwaren zijn legaal in België. Klanten kunnen hier dus ook perfect hun CBD-producten consumeren zonder dat we daar buren of anderen mee gaan storen. We focussen op alcoholvrije, kruidengebaseerde drankjes om een serene en gezonde sfeer te behouden”, zegt Coonen.

Educatief programma

Daarnaast biedt House Jane een educatief programma voor zorgverleners. Yves staat als gecertifieerd cannaloog binnen de sector bekend om het geven van opleidingen aan artsen, verpleegkundigen en apothekers. “We willen hen opleiden over de interacties van cannabis op het menselijk lichaam”, aldus Coonen. Dit programma zal plaatsvinden in een speciale ruimte boven de winkel.

Lees ook: Cannabiscrème en wietkledij: creatieve hennephandelaars doen gouden zaken in grijze zone van de wet

Een van de innovatieve producten die House Jane aanbiedt, is de Pot by Noids, een elektronisch extractietoestel waarmee klanten thuis hun eigen cannabisolie kunnen maken. “Voor medische patiënten is dit een praktisch en stijlvol toestel. Daarnaast biedt de winkel dry herb vaporisers aan, die kruiden verdampen in plaats van verbranden, wat gezonder is dan traditioneel roken.”

House Jane heeft winkels in Lier, Turnhout en binnenkort ook in Brugge. Coonen hoopt met dit concept een legale en gecontroleerde markt voor cannabisproducten te creëren, als alternatief voor de zwarte markt. “Wij keren ons tegen het huidige Belgische beleid, waar cannabis voor voeding niet is toegelaten, terwijl rookwaren legaal zijn. Eigenlijk zegt de Belgische overheid vandaag tegen de consument: ‘Rook het maar, maar steek diezelfde bloemtop niet in een thee.’ Wij vinden dat er een legaal en gecontroleerd alternatief moet zijn. Dat is ook wat we hier willen bereiken”, benadrukt Coonen.