Nieuws Mechelen Zemst schaft verblijfsbelasting voor B&B’s af

Zemst schaft verblijfsbelasting voor B&B’s af

Zemst schaft verblijfsbelasting voor B&B’s af

De gemeente Zemst heft een verblijfsbelasting op kamers in hotels, pensions of gelijkaardige verblijven. Gastenverblijven, die beter bekend staan als B&B’s, zijn deze belasting dus ook verschuldigd, maar daar komt een einde aan.

“B&B’s zijn een zachte vorm van toerisme die weinig overlast bezorgt, kleinschalig is en nagenoeg onbestaande impact heeft op de groene omgeving in onze gemeente. Kortom: het zijn uitbatingen op maat van Zemst”, zegt het gemeentebestuur.

Daarom wil het gemeentebestuur Zemstse B&B’s met 6 kamers of minder steunen door hen vrijstelling te verlenen van deze verblijfsbelasting. De gemeenteraad stemde in met een wijziging van het belastingreglement in die zin.

In Zemst en zijn deelgemeenten Eppegem, Elewijt, Weerde en Hofstade zijn nogal wat B & B’s. Dat zijn onder meer Ge-woon in Weerde, Suite 19 in Eppegem, The White House in Eppegem, Aquarand in Hofstade en De Werfhoeve in Hofstade.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.