Trouw Local Mechelen Foto: Kantoor Kontent

Zestien lokale handelaars verenigen hun aanbod voor Trouw Local: “Inspelen op keuze voor duurzamere bruiloft”

Koppels met trouwplannen kunnen nog tot en met zaterdag 10 februari terecht bij Trouw Local. In de winkel van Awardt in hartje Mechelen brengen zestien lokale handelaars hun collecties en diensten samen.

“Wil je een onvergetelijk trouwfeest met een lokale touch? Wel dan ben jij bij ons aan het juiste adres”, zegt Els Van den Berghen van accessoiremerk Awardt. Samen met haar collega Inneke Goyvaerts van juwelenmerk Simple comme Bonjour sloeg ze de handen in elkaar voor de eerste editie van Trouw Local.

“We zien een trend dat koppels steeds vaker weloverwogen omgaan met hun uitgaven zonder daarbij te willen inboeten op kwaliteit. Ze kiezen daarom vaker voor een duurzamere bruiloft en gaan gericht op zoek naar lokale producten en diensten. Met Trouw Local willen we hier bewust op inspelen door Mechelse handelaars samen te brengen. Pure #2800love dus”, vertellen Inneke en Els.

Van bruidsjurk tot catering

Voor de eerste editie van hun evenement verenigen ze zestien lokale handelaars. Paren die dit jaar of volgend jaar een huwelijk op de planning hebben staan, weten dus waar ze inspiratie kunnen opdoen. Tot de deelnemers aan het initiatief behoren onder meer Cassari dat kostuums op maat maakt en Lesage Bridal, gespecialiseerd in unieke bruidsjurken. Voor je kapsel en de geknipte uitstraling is er Mo’na, een haar- en beautysalon, of Studio Cara. Femina biedt lingerie aan.

Ideeën om je bruidskinderen aan te kleden, vind je bij Goldfish en kinderschoenen bij De Kopvoeter. Voor bloemen kan je terecht bij Blooms en Blossom en Beaucadre presenteert zijn fotografie en styling. Nemen ook deel aan de eerste editie van Trouw Local: Salons Van Dijck dat feestzalen verhuurt, Faest dat catering verzorgt, Niki’s Bakerij met zoetigheden, de storytellers van Zo Memento en het entertainment collectief Wildgetrouwd. De organisatoren hebben de ambitie om er een jaarlijkse traditie te maken.

Trouw Local vindt plaats in de Adegemstraat 3 in de Mechelse binnenstad. Van maandag tot en met zaterdag ben je er welkom van 10 tot 18 uur, op zondag van 13 tot 17 uur.