Nieuws Mechelen Zilversokken zetten zweetvoeten buitenspel

Zilversokken zetten zweetvoeten buitenspel

Rudiger Mees met zijn zilversokken

Zilversokken zetten zweetvoeten buitenspel

BREENDONK – Het Breendonkse textielbedrijf SUPRGOODS pakt uit met een primeur op de Belgische markt. Arts-uitvinder Rudiger Mees ontwikkelde sokken uit bamboestof die verweven is met een flinterdunne zilverdraad. Dankzij die combinatie krijgen bacteriën en schimmels – en dus stinkende zweetvoeten – geen kans.

De zilverdraad is verweven in de voetzool van de sok, waar de voet het meeste zweet. Uit tests blijkt dat 99,9% van de bacteriën gedood worden bij contact met het zilver, dat het zuurstofmetabolisme van enzymen uitschakelt. De zilverionen pakken ook de stoffen aan die voor de onaangename ammoniakgeur van zweet zorgen. De antibacteriële eigenschap zorgt er dus voor dat de sokken langer fris en gezond blijven, waardoor je ze minder vaak hoeft te wassen. Omdat het zilver ook schimmels geen kans geeft, gaat de stof bovendien langer mee.

Rudiger Mees, arts-ondernemer en oprichter van SUPRGOODS: “Onze tests door derden hebben aangetoond dat zilverweefsel zelfs na 50 keer dragen en wassen niet slijt. De sokken behouden hun eigenschappen. De bamboevezel is niet alleen erg zacht. Bamboestof kleeft ook nooit aan de huid en is drie tot vier keer meer absorberend dan katoen. Zweet wordt efficiënt afgevoerd door de open vezelstructuur, waardoor je voet natuurlijk droger en comfortabeler blijft. Dat is ook optimaal voor mensen met huidaandoeningen.”

Volledig sokkengamma
Tot slot is er ook een ecologische component. De productie van bamboe is milieuvriendelijk, want de bamboeplant groeit snel, heeft geen pesticides en kunstmest nodig en vraagt in tegenstelling tot de katoenplant weinig water. SUPRGOODS heeft meteen een volledig gamma klaar met klassieke sokken, enkelsokken en sportsokken. Die kunnen in eerste instantie vooral online gekocht worden, waarna ze ook bij enkele retailers in de rekken zullen liggen als private label. Het is de ambitie van SUPRGOODS om in 2019 100.000 paar zilversokken te verkopen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.