Nieuws Mechelen Zuivelbedrijf FrieslandCampina gaat 1000 banen schrappen

Zuivelbedrijf FrieslandCampina gaat 1000 banen schrappen

Zuivelbedrijf FrieslandCampina gaat 1000 banen schrappen

BORNEM – Zuivelgroep FrieslandCampina wil tegen eind 2021 ongeveer 1000 arbeidsplaatsen schrappen in België, Nederland en Duitsland. Dat liet het bedrijf weten in een persbericht. De zuivelgigant wil kosten besparen en lijdt onder de directe en indirecte gevolgen van de coronapandemie. Het bedrijf heeft in België onder meer een productieafdeling in Bornem.

Het is vooral in die productieafdelingen en in ondersteunende diensten dat FrieslandCampina jobs wil schrappen. Er kunnen zelfs productielocaties worden gesloten of activiteiten overgeplaatst, meldt het zuivelbedrijf.

“Waar mogelijk wordt het banenverlies opgevangen door natuurlijk verloop, herplaatsing en het niet invullen van vacatures. Maar gedwongen ontslagen kunnen niet worden uitgesloten”, aldus de groep. Waar precies de banen verdwijnen, is nog niet bekend zegt Jan-Willem ter Avest, woordvoerder van FrieslandCampina aan de Gazet van Antwerpen. “We zullen dit uiteraard ook eerst bespreken met de Ondernemingsraden en met de personeelsleden.”

FrieslandCampina wil vanaf 2022 door deze ingreep zijn jaarlijkse kosten jaarlijks met 100 miljoen euro verlagen. FrieslandCampina is een zuivelcoöperatie met ruim 14.500 leden-melkveehouders-leveraars. Wereldwijd stelt het bedrijf ongeveer 24.000 mensen te werk. In België zijn er productievestigingen in Aalter, Bornem, Lummen en een commerciële zetel in Destelbergen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Heist-op-den-Berg
Heist-op-den-Berg

Bijzaak: een droog achterwerk

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of… Lees meer

Meest gelezen in deze regio