Bakkerij Beau Katrien en Ilse Hendrickx heropenen hun zaak zaterdag op een nieuwe locatie. Foto: Joren De Weerdt

Zussen Ilse (49) en Katrien (50) verhuizen met Bakkerij Beau naar Itegem

Zussen Ilse (49) en Katrien (50) Hendrickx beginnen met hun zaak Bakkerij Beau aan een nieuw hoofdstuk. Ze verhuizen van Berlaar-Heikant (Berlaar) naar een ruimer pand in Itegem (Heist-op-den-Berg). Daar openen ze de deuren op zaterdag 8 juni.

Tot zes jaar geleden stonden Ilse en Katrien nog op markten met beddengoed. Katrien raakte wat uitgekeken op die sector, dus begonnen de twee aan een nieuwe uitdaging. Het plan was om in Berlaar-Heikant een broodjeszaak te openen, maar er was er al een naast hun huurpand. “Daarom hebben we gekozen om er met een koude bakkerij met koffiehuis te beginnen”, zegt Katrien. “Ons brood nemen we af van bakkerij Carl.”

Het huurpand van de zussen werd te klein. Het pand in Itegem kochten ze van hun broer en schoonzus, die er met Sylva Sleeping bedden, matrassen en beddengoed verkochten. Dat doen zij nu nog op markten. “Ons nieuwe pand is ongeveer drie keer groter”, zegt Katrien. “Er is ook een woongedeelte aan waar ik met mijn man en zoon naartoe verhuis na verbouwingen.”

Een verre verhuizing wordt het niet. De zussen steken met hun zaak wel een gemeentegrens over, maar het oude en het nieuwe pand liggen nog geen kilometer uit elkaar. “We zitten nog altijd dichter bij Berlaar-Heikant dan bij het centrum Itegem”, zegt Katrien. “De meeste van onze klanten zullen dus wel mee verhuizen.”

Proevertjes

De zussen draaiden hun laatste shift in Berlaar-Heikant op 19 mei. Met hulp van Aluwprojects werd het handelsgedeelte van hun nieuwe pand in zo’n maand tijd omgebouwd. “Je kunt bij ons nog steeds een koffie komen drinken met een taartje, een pateeke of een pistolet erbij”, zegt Katrien. “We serveren voortaan ook belegde broodjes.”

Tijdens de opening serveren de zaakvoersters proevertjes. “Je kunt dan onder andere ons brood en onze slaatjes komen uittesten”, zegt Katrien. “Op zondag blijven we het merendeel van ons aanbod ook leveren aan huis. Via onze webshop kan je tot zaterdag om 15 uur je bestelling doorgeven. Die wordt dan een dag later geleverd op een tijdstip naar keuze.”

De openingstijden van Bakkerij Beau in Itegem blijven voorlopig gelijk aan die van de voormalige zaak in Berlaar-Heikant.