Nieuws Oost-Vlaanderen 1 Oost-Vlaming in Young Chefs Team

1 Oost-Vlaming in Young Chefs Team

1 Oost-Vlaming in Young Chefs Team

LIERDE/BRAKEL – De acht jonge chefs die ons land zullen vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze Young Chefs Culinary World Cup zijn bekend. Daarbij ook Lennert Van den Berge uit Sint-Maria-Lierde, leerling aan hotelschool Stella Matutina in Brakel. Ons land is voor de eerste maal geselecteerd om aan deze internationale wedstrijd deel te nemen.

Elf jonge chefs, afgevaardigd door de hotelscholen uit Vlaanderen en Brussel, streden in het Flanders Food Faculty Trainingscentrum in Harelbeke voor een van de acht felbegeerde plaatsen. Dat gebeurde onder begeleiding van nationaal gastronomisch bondscoach Jo Nelissen. De acht winnaars mogen in november ons land vertegenwoordigen op de Young Chefs Culinary World Cup in Luxemburg.

Lennert Van den Berge zal samen met de zeven andere geselecteerden de volgende maanden intensief worden klaargestoomd door de bondscoach. Jo Nelissen: “Het National Culinary Team bestaat uit twee ploegen die worden klaargestoomd voor twee aparte wedstrijden: het Young Chefs Team en het team Bocuse d’Or.” Lode De Roover, chef van Fleur de Lin in Zele, maakte deel uit van de jury en is de Belgische kandidaat voor de Bocuse d’Or.

Het Young Chefs Team zal het in november opnemen tegen Oostenrijk, Canada, Denemarken, Engeland, Duitsland, Hongkong, Luxemburg, Noorwegen, Slovakije, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten. “De wedstrijd bestaat uit twee delen: het bereiden van een driegangenmenu voor zeventig personen en een gastronomisch buffet voor twaalf personen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.