Leo Borms La Confiance Leo Borms op de plek in zijn fabriek waar de pop-up komt. Foto: svov

100 jaar boterspeculoos wordt gevierd met feestelijke pop-up in koekjesfabriek

2024 wordt een feestelijk jaar voor koekjesproducent La Confiance uit Dendermonde. Het bedrijf viert dan het 100-jarige bestaan van zijn boterspeculoos, gemaakt volgens het unieke familierecept. Dat jubileum wordt komend eindejaar al in de kijker gezet met een pop-up in de fabriek.

Het verhaal van La Confiance begint in de jaren 20 van vorige eeuw, meer bepaald in Baasrode. Daar richtten bakker Jozef Borms met zijn partner August Vincke een bakkerij op onder de naam La Confiance. “Mijn overgrootvader Jozef geloofde dat je het vertrouwen van mensen alleen wint met eerlijkheid, kwaliteit en door elke dag naar de beste smaak te streven”, zegt achterkleinzoon Leo Borms die vandaag La Confiance runt. “Vandaag zijn dat nog altijd dé kernwaarden in ons bedrijf

Als aftrap van de feestelijkheden van volgend jaar wordt er in december al een voorsmaakje gegeven met een pop-up. “Naast de speculoos van La Confiance zal er ook een uitgelezen selectie zijn van andere lekkernijen zoals suikerarme koekjes van Ceval, peperkoek van Vondelmolen, chocolade van Chantelly, koffie van Agostini, confituur van Fierlafijn en thee van Time4Tea”, zegt Leo Borms.