Nieuws Oost-Vlaanderen 1000ste IBO’er van Oost-Vlaanderen start bij Gents ICT-bedrijf

1000ste IBO’er van Oost-Vlaanderen start bij Gents ICT-bedrijf

1000ste IBO’er van Oost-Vlaanderen start bij Gents ICT-bedrijf

GENT – De krapte op de arbeidsmarkt is nog nooit zo voelbaar geweest als vandaag. UNIZO en VDAB slaan daarom de handen in elkaar en willen werkgevers overtuigen om nog meer te investeren in het opleiden van toekomstige werknemers op hun eigen bedrijfsvloer. Het Gentse technologie- en ICT bedrijf Pozyx geeft alvast het goede voorbeeld met de aanwerving van de 1000ste IBO’er in Oost-Vlaanderen dit jaar.

“Bedrijven vissen uit een alsmaar kleiner wordende vijver om geschikte medewerkers te vinden. Daarom is het belangrijk dat we verder kijken dan leeftijd, diploma, achtergrond of ervaring. Met een Individuele Beroepsopleiding in de onderneming (IBO) geven we werkzoekenden extra kansen”, zegt Freddy Van Malderen, directeur VDAB Oost Vlaanderen.

“Heel wat ondernemingen willen en kunnen in deze economische hoogconjunctuur groeien, maar vinden niet altijd de geschikte arbeidskrachten. Leren op de werkplek en IBO zijn uitstekende instrumenten om de kloof kleiner te maken tussen werknemer en werkgever en moeten nog meer gepromoot worden”, aldus Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen.”

1000ste IBO-er in Oost-Vlaanderen

Het Gentse ICT- en technologiebedrijf Pozyx geeft alvast het goede voorbeeld. Hun nieuwe werknemer Jeroen start er als data analyst na een succesvol IBO-traject. Jeroen is daarmee de 1000ste werkzoekende in Oost-Vlaanderen die een IBO volgde in 2018.

Pozyx is een snelgroeiend startup bedrijf met op vandaag 13 medewerkers en meer dan 1500 klanten in zo’n 50 landen. Zaakvoerder Vadim Vermeiren is enthousiast: “We hebben via IBO al 5 werknemers aangeworven voor vacatures waar we moeilijk kandidaten voor vinden: data analyst, support engineer en software developer. Werken met IBO is dus een succesvolle manier om onze knelpuntvacatures in te vullen. Een IBO geeft je ruimte als bedrijf om op een veilige manier te starten en je krijgt ademruimte om te experimenteren met nieuwe dingen.”

IBO nu nog interessanter

In 2017 leerden 11.029 Oost-Vlaamse werkzoekenden een beroep aan op de bedrijfsvloer via verschillende vormen van ‘werkplekleren’. Directeur UNIZO Oost-Vlaanderen Jos Vermeiren: “We streven de komende maanden naar een verdubbeling van het aantal IBO’s en een verhoging van het aantal beschikbare stageplaatsen en leerplekken voor andere vormen van werkplekleren. Werkgevers moeten voldoende bewust gemaakt worden van de voordelen van leren op de werkvloer. Maar ook de hervormde vergoeding en verminderde administratie, goedgekeurd door de Vlaamse regering op 6 juli 2018, voor zowel de werkgever als de IBO-cursist zal ongetwijfeld een extra motivatie zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.