Nieuws Oost-Vlaanderen 120 geïnteresseerden maken kennis met nieuwe woonbuurt

120 geïnteresseerden maken kennis met nieuwe woonbuurt

120 geïnteresseerden maken kennis met nieuwe woonbuurt

SINT-MARTENS-LATEM – Gisteren organiseerden ontwikkelaars Matexi en Dumobil een infomarkt over het woonproject De Kei in Sint-Martens-Latem. Na een rondleiding langs de belangrijkste speerpunten, konden de omwonenden en geïnteresseerden in dialoog gaan met de ontwikkelaars om de verschillende facetten van de buurt te bespreken.

Op wandelafstand van de Westerplas bouwt Matexi in samenwerking met Dumobil een kwaliteitsvolle buurt met 53 open, halfopen en gesloten gezinswoningen. De eerste reacties waren erg positief. “De typische sfeer die Sint-Martens-Latem kenmerkt, willen we doortrekken in De Kei. Voor ons staat deze nieuwe buurt voor groen, authenticiteit en duurzaamheid”, vertelt Trui Tydgat, Project Developer Matexi Oost-Vlaanderen. “Kortom, heel veel elementen waaraan een aangename buurt in de toekomst hoort te voldoen.”

120 geïnteresseerden

In aanloop naar de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen gaan de projectontwikkelaars de dialoog aan met de buurt. Dat was een succes: 120 geïnteresserden brachten gisteren een bezoek aan de infomarkt.

“We willen een aangename buurt creëren, en daarom is het voor ons belangrijk om alle belanghebbenden te informeren over het ontwikkelingsproces”, zegt Bruno Carton, gedelegeerd bestuurder Dumobil. “We lichten alle facetten van het toekomstige woonproject toe: planologie, architectuur, landschap, mobiliteit, … Het respect van het Latems karakter wordt verduidelijkt aan de hand van het beeldkwaliteitsplan. De infomarkt is een eerste stap in het buurtoverleg om het project verder concreet uit te werken.”

Jonge gezinnen de mogelijkheid bieden om in de streek te blijven 

‘Voor jonge gezinnen en jongvolwassenen uit Sint-Martens-Latem is het niet altijd even gemakkelijk om een betaalbare woning in de streek te vinden’, verklaart Tydgat. Met De Kei ontwikkelen Matexi en Dumobil een kwaliteitsvolle woonbuurt met oog voor kwaliteit, identiteit en groen. In totaal gaat het om 53 strak hedendaagse of landelijke woningen, met zowel grotere als kleine percelen, die op een heel mooie manier geïntegreerd zijn in de omgeving van Sint-Martens-Latem.

De ambitie is om door de aanleg van nieuwe wandel- en fietsverbindingen alle inwoners van Sint-Martens-Latem en omgeving te laten genieten van deze nieuwe buurt in relatie met de groene omgeving waaronder de Westerplas en het Parkbos. Op die manier past De Kei perfect binnen de bestaande dorpssfeer.

“Daarnaast willen we die specifieke Latemse sfeer doortrekken en dat niet enkel op sociaal vlak. Zo zal het openbaar terrein helemaal in lijn liggen met die van de rest van Sint-Martens-Latem. Denk aan de aanleg van kasseien, het kenmerkende straatmeubilair, de typische hagen en de witte gevels”, verduidelijkt Tydgat.

Geïnteresseerden kunnen terecht op https://www.wonenopdekei.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.