Nieuws Oost-Vlaanderen 1,5 miljoen voor Gentse start-up die strijdt tegen telecomfraude

1,5 miljoen voor Gentse start-up die strijdt tegen telecomfraude

1,5 miljoen voor Gentse start-up die strijdt tegen telecomfraude

GENT – De Gentse start-up Calltic, die zich specialiseert in het opsporen van telecomfraude, heeft een kapitaalronde van 1,5 miljoen euro afgesloten. Die werd geleid door het startersfonds Qbic II, dat mee werd opgericht door gewezen Barco-topman en ADSL-grondlegger Martin De Prycker.

Ook het Brusselse investeringsfonds Akiles, opgezet door de oprichter en vroegere CEO van de vastgoedsite Immoweb, doet mee aan de kapitaalronde. Net als twee vorige kapitaalverschaffers van Calltic, de start-up accelerator Imec.istart en de technologie-investeerder Luc Kindt, die onder meer aan de slag was bij Barco.

Volgens Sofie Baeten, managing partner van Qbic II Fund, was er veel interesse wegens de degelijke technologie van Calltic en het parcours van het managementteam.

Telecomfraude opsporen

Calltic heeft een nieuwe technologie om telecomfraude op te sporen die de sector wereldwijd naar schatting 5 miljard euro kost. Het kon onlangs enkele mobiele operatoren in Afrika als eerste klanten optekenen. Het verse geld kan dienen om dit jaar het eerste product op de markt te brengen. Het bedrijf bereidt ook nieuwe productlanceringen voor en heeft een eerste patent aangevraagd.

Met de nieuwe kapitaalronde erbij heeft Calltic in totaal bijna 2 miljoen euro opgehaald.

BRON: De Tijd – Bert Broens

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.