25 jaar Plato zet veel Oost-Vlaamse ondernemers in de bloemetjes

globiusPLATO, het lerend netwerk voor kmo-bedrijfsleiders dat 25 jaar geleden is opgestart bij VOKA Dendermonde, kan inmiddels in heel Vlaanderen terugkijken op een kwarteeuw geslaagde werking en had dan ook redenen te over om dat jubileum te vieren.

Dat gebeurde in de oude textielfabriek ArtCube in Gent, die werd omgetoverd tot een bruisende feestlocatie met een netwerkhoek, een loungebar, lekkere hapjes en drankjes. De 370 aanwezigen genoten van de afwisseling, de interviews en het beeldmateriaal van de afgelopen 25 jaar.

Een aantal mensen die voor PLATO Oost-Vlaanderen heel wat betekend hebben, werden op nog eens in de bloemetjes gezet. In de eerste plaats oud-gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen en initiatiefnemer van PLATO binnen Oost-Vlaanderen Karel Uyttersprot, en daarnaast ook Jens De Vos, die 12 jaar PLATO-manager was in Oost-Vlaanderen en  ervoor heeft gezorgd dat PLATO zich verder op de kaart heeft gezet als een van de meest succesvolle lerende netwerken voor ondernemers. Een taak die hij sinds 1 januari ook behartigt voor heel Vlaanderen.

Daarnaast werden ook de PLATO Awards (een soort getuigschrift of erkenning voor hun 2-jarige deelname aan PLATO) uitgereikt aan de aflopende PLATO-groepen en peters/meters van editie 23 (2013). Voor velen was dit het ideale moment om (oud) collega platonisten en peters/meters terug te ontmoeten!

Naast de klassieke Award-uitreiking werden nog een aantal special awards uitgereikt aan volgende personen:

  • Categorie langstlopende deelnemer: met 13 deelnames, Jo De Gelder, zaakvoerder van DTB De Gelder uit Zele Hij was er al van bij de start bij, 25 jaar geleden.
  • Categorie langslopende peterduo: Kristiaan Verbeke, zaakvoerder van Driven by Results bvba uit Melle en Gilbert Grymonprez (gepensioneerd kaderlid). Zij vormen al een PLATO-peterduo sinds 2001.
  • Categorie meest duurzame platonist: Stef Van De Gehuchte, zaakvoerder van Blue Lines Translation uit Gent. Zijn verplaatsingen maakt hij in hoofdzaak met de fiets. Niet alleen een sportieve en gezonde belofte maar draagt vooral bij tot de reductie van onze ecologische voetafdruk.
  • Categorie strafste madame: Isabelle Van Damme, zaakvoerster van de firma Stop Spices uit Dendermonde. Zij is vrouwelijke onderneemster in hart en nieren en dat willen we zeker ondersteunen omdat PLATO toch wel een mannenwereld is. De cijfers tonen dat ook aan. Op 264 deelnemers zijn er 213 mannen en slechts 51 vrouwen.
  • Categorie sterkste PLATO netwerker: Nora Smolders en Sven De Weerdt van de firma Globius uit Deinze. Voor hen is netwerken op een spontane manier contacten leggen en geen opdracht. Ze doen het gewoon graag en stralen het ook uit.
  • Categorie meest beloftevolle platonist: Alexander Hoogewijs van SiteManager uit Gent. Een jonge ondernemer die 5 jaar geleden zijn eigen creatief bedrijf heeft opgericht en nu deelneemt aan PLATO.