CHILIpublish_KeyImage

3 miljoen euro extra kapitaal voor grafische productiesoftware CHILI publish

AALST/CHICAGO – CHILI publish, wereldwijde marktleider in software voor de slimme creatie van grafisch marketingmateriaal, haalt 3 miljoen euro extra kapitaal op. De investering zal de wereldwijde uitbreiding van de oplossing en het bedrijf stimuleren, en dan vooral in de VS. Het bedrijf verwelkomt nieuwe hoofdinvesteerder PMV, naast de originele investeerders Group MC, Pamica en Volta Ventures.

De huidige marketingmatrix combineert online en offline graphics voor drukwerk, verpakkingen, en sociale, digitale en online campagnes. Visuele creatievelingen wereldwijd ervaren hierdoor veel druk om snel en vlekkeloos graphics op te leveren. CHILI publish ontzorgt hen met CHILI publisher, de online bewerkingssoftware die van een origineel ontwerp een Smart Template maakt. Elke Smart Template zorgt voor een foutloze naleving van de merkrichtlijnen, maar laat gebruikers evenwel toe om dynamisch variabele elementen aan te passen waar nodig.

De software is beschikbaar als een SaaS-oplossing, werkt volledig in de browser en past naadloos in elke oplossing. CHILI publisher wordt over de hele wereld gebruikt door zowel grote als nichemerken in marketing, retail, cosmetica, voeding & drank, en andere sectoren. De oplossing integreert ook in een uitgebreid ecosysteem van externe partners. Op deze manier kunnen marketeers, merken en printers een zelfbedieningsplatform aanbieden om graphics zowel online als offline efficiënter te produceren, ongeacht het doel, de markt of de sector.

Aanwezigheid op de Amerikaanse markt versterken

Kevin Goeminne, CEO van CHILI publish, legt deze strategie uit: “In het voorbije jaar maakten we Smart Templatization dynamisch en stelden we het beschikbaar als SaaS. Ons team groeide, we gingen nieuwe samenwerkingen aan en ons klantenbestand nam wereldwijd toe. Graphics gaan nog harder boomen en de tijd is nu aangebroken om beter en sneller te werk te gaan in de VS. Deze nieuwe investering onder leiding van PMV laat ons toe om sterker aanwezig te zijn op de Amerikaanse markt en ons product sneller te ontwikkelen. Dit is een verderzetting van de aanvankelijke steun van Group MC, Pamica en Volta Ventures, en een versnelling van onze visie over en geloof in de toekomst van graphics.

Investeren in slimme technologie voor marketing

Roald Borré, Group Manager Venture Capital & Head of Equity Investments PMV, besluit: “De aanzienlijk toegenomen digitalisering van de markt en het bedrijfsleven noopt bedrijven ertoe om te investeren in slimme technologie waarmee ze hun marktbenadering kunnen optimaliseren. PMV erkent de technologische, creatieve en langetermijnmogelijkheden van CHILI publisher. We zijn enthousiast om samen met onze geachte collega-investeerders in dit bedrijf te investeren. Hiermee ervaren we vanop de eerste rij hoe slimme en dynamische templates bedrijven naar het volgende niveau in hun grafische productieproces zullen helpen.”