Nieuws Oost-Vlaanderen 3 topchefs koken met Gentse microgroenten

3 topchefs koken met Gentse microgroenten

3 topchefs koken met Gentse microgroenten

GENT/LOCHRISTI – Op 24, 25 en 26 augustus organiseert PachaGreens een pop-up diner. Drie zeer verschillende chefs krijgen een eenvoudige opdracht: Maak een 3-gangen menu waarin microgroenten centraal staan. “Zo krijgen we 3 totaal verschillende invalshoeken met telkens een andere manier om onze voedzame microgroenten te gebruiken en ervaren”, zegt Tom De Windt van de Gentse microgroentenkwekerij.

Hun missie is duidelijk: microgroenten bij het grote publiek krijgen. Tom De Windt, founder van PachaGreens, wil werken aan meer bewustwording en tonen hoe lekker en gezond deze kleine krachtpatsers wel zijn. Daarom tovert hij samen met 3 topchefs de Oude Stadsbibliotheek van Gent om tot een heus pop-up restaurant waar iedereen zijn microgroenten kan proeven. Alle opbrengsten van deze pop-up gaan rechtstreeks naar nieuwe installaties voor de kwekerij om een nog grotere duurzame impact te krijgen.

Deze chefs staan op het menu

Op vrijdag 24 augustus bijt Arno De Mol de spits af. Een hipster die geen hipster is maar gewoon plantaardig eten normaal wil maken! Zijn restaurant Lokaal is een gevestigde waarde in het glazen straatje. Zaterdag 25 augustus voorziet Powerlady van de rawfood Sandra Maes jullie van heerlijke lekkernijen. Sandra is niet alleen een bom aan kracht en passie maar ook een bron van kennis als het om voeding en het effect op je lichaam gaat.

Eindigen doen ze bij PachaGreens met een brunch op zondag 26 augustus verzorgd door Barbara Geeroms. Net als Barbara is haar eten verfijnd, schattig, onterecht bescheiden en met enorm veel zorg en liefde gebracht. Haar kennis in de keuken leerde ze van de beste en gaf er haar eigen kleur aan. Wie weet brengt ze een vegan taart als dessert…

De prijs voor het volledig menu is 35 euro (exclusief dranken). Reserveren kan via deze link of een mailtje naar tom@pachagreens.com

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.