Nieuws Oost-Vlaanderen 30 Oost-Vlaamse bedrijven failliet in eerste veertien dagen van het jaar

30 Oost-Vlaamse bedrijven failliet in eerste veertien dagen van het jaar

30 Oost-Vlaamse bedrijven failliet in eerste veertien dagen van het jaar

000000001falOok in het nieuwe jaar blijft het voor ondernemingen moeilijk. In de eerste veertien dagen van het jaar ginden dertig Oost-Vlaamse bedrijven failliet.

Een faillissement behoort voor wie risico’s neemt nu eenmaal altijd tot de mogelijkheden. Gelukkig geraken we stilaan af van het stigma dat daar lang op heeft gekleefd. Zo worden er steeds meer evenementen georganiseerd waarvan “durf falen” het centrale thema is.

Veel ondernemingen slagen er ook in een doorstart te maken. Dat is ook het geval met het circus Rose Marie Malter, dat in november van vorig jaar failliet werd verklaard, en dat ook connecties heeft met het familiepark in Heusden. Het circus komt opnieuw in handen van de circusfamilie Gebruers.

“Het zijn zeer onzekere tijden geweest”, verklaarde  Patrick ‘Malter’ Gebruers in Het Nieuwsblad. “Zeker tijdens de feestdagen. We hadden bij de curator ons bod gedaan, maar we wisten natuurlijk niet of dat zou volstaan. Er waren ook nog andere gegadigden en we moesten het bod natuurlijk ook nog hard kunnen maken. Aankloppen bij de banken was niet eenvoudig en lenen voor een circus was sowieso al moeilijk, zeker als je een failliet circus wil opkopen. Mede dankzij de hulp van een bevriende circusliefhebber zijn we er geraakt. Vorige vrijdag zijn de verschuldigde bedragen gestort. De tent, de vrachtwagens, het materiaal en de naam, straks is alles weer van ons.”

Op onze overzichtspagina vindt u de volledige lijst van faillissementen verschenen in het Staatsblad. Zie http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen/)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.