Nieuws Oost-Vlaanderen 33 meter hoge kantoorgebouw aan Gent Sint-Pieters opent in maart de deuren

33 meter hoge kantoorgebouw aan Gent Sint-Pieters opent in maart de deuren

33 meter hoge kantoorgebouw aan Gent Sint-Pieters opent in maart de deuren

GENT – De bouw van een spectaculair kantoorgebouw in de vorm van een diamant aan het Sint-Pieters­station vordert. Tegen maart moet het klaar zijn. Buurtbewoners hebben zich er jaren tegen verzet, maar beten in het zand.

© David Van Hecke

Alle zeven verdiepingen van de Diamond staan er. De volgende maanden kan de aankleding van het gebouw aan de Koningin ­Fabiolalaan beginnen. Het wordt een enorme glazen gevel, die volgens de ontwerpers zal lijken op een geslepen diamant. Het gebouw zal 17.000 vierkante meter kantoorvloer omvatten.

“De tussenoplevering voor de kantoren is voorzien in maart. Dan moeten de huurders hun ruimtes nog wel inrichten”, zegt bouwheer Vincent Gahide van Global ­Estate Group.

 

Wie zal huren?

Wie het grote kantoorgebouw zal betrekken, is nog niet bekend. Er waren lang gesprekken met ING-bank, maar het is niet duidelijk of die al zijn afgerond. “De onderhandelingen met mogelijke huurders zijn nog bezig”, zegt Gahide.

De vraag naar kantoorruimte blijft intussen stabiel in Gent. Data van marktspecialist ­Jones Lang LaSalle geven aan dat eind juni slechts 3,7 procent van de Gentse kantooroppervlakte leegstond.

Slechts het begin…

Het gebouw werd ontworpen door een bureau uit New York, Asymptote, maar wordt begeleid door het Gentse architectenkantoor Bontinck. De ontwikkeling past in de plannen om de hele strook naast de sporen van het Sint-Pietersstation om te vormen tot een nieuwe wijk. De komende jaren zouden er nog enkele woontorens en parkzones moeten bijkomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.