Nieuws Oost-Vlaanderen 33 Oost-Vlaamse nieuwkomers in 16de Gault&Millau

33 Oost-Vlaamse nieuwkomers in 16de Gault&Millau

33 Oost-Vlaamse nieuwkomers in 16de Gault&Millau

Vanmiddag werd editie 2019 van de Gault&Millau Gids voorgesteld, de zestiende op rij. De anonieme inspecteurs van de gids hebben dit jaar meer dan 1400 restaurants en POP-zaken bezocht en gerecenseerd. De gids telt alles samen meer dan 240 nieuwe adressen, een absoluut record. Zo zijn er in Oost-Vlaanderen alleen al 33 nieuwkomers. Enkele highlights in onze provincie zijn het restaurant Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) dat tot Terras van het Jaar werd uitgeroepen en Souvenir (Gent) dat als Dé Nieuwkomer van het Jaar naar voren wordt geschoven.

Met 148 restaurants scoort Oost-Vlaanderen opnieuw goed in de 16de editie van de Gault&Millau Gids. Enkele stijgers aan de top zijn de Gentse restaurants Chambre Séparée met 18/20 (een half punt meer ten opzichte van vorig jaar) en Vrijmoed, dat er met een score van 16,5 tevens een half puntje bij weet te doen. Hof van Cleve in Kruishoutem behoudt zijn topscore van 19,5/20.

Nieuwkomer Bachtekerke in Deinze haalt met zijn idyllisch terras met zicht op de Leie meteen de prijs van Terras van het Jaar binnen. Amper 7 maanden nadat Pieter De Troyer zijn restaurant opende, wordt hij door Gault&Millau al onderscheiden met 14 punten.

Streng maar rechtvaardig

Voor het eerst wordt er gequoteerd met halve punten vanaf 13/20. Dit maakt dat onder andere d’Oude Pastorie in Hijfte (Lochristi) licht achteruit gaat. Met een score van 14,5 behaalde het restaurant een half punt minder dan voorgaande jaren. Dit weerhoudt uitbaters Jan Audenaert en Ann Stevens er niet van zich volop te blijven inzetten.

Jan Audenaert: “We hebben de voorbije jaren hard gewerkt om te staan waar we nu staan. Absolute topproducten liggen nog steeds aan de basis en we blijven zwaar investeren in de bereiding van onze gerechten. Daarnaast kiezen we voluit de kaart van de vernieuwing. Zo serveren we sinds kort ook speciale alcoholvrije sappen. Die bereiden we zelf, op basis van dezelfde verse kruiden van onze gerechten. Deze formule is nieuw en blijkt een groot succes bij onze klanten.”

“We doen enthousiast verder maar het is jammer dat Gault&Millau deze extra inspanningen niet beter heeft beloond dit jaar.”

“Ook de trends in de maatschappij proberen we op de voet te volgen”, vult Ann Stevens aan. “Zo bakken we tweemaal per dag vers brood waaronder glutenvrij brood. Mensen met bepaalde voedselintoleranties worden bij ons op hun wenken bediend. Daarnaast besteden we de nodige tijd aan de zoektocht naar hoogwaardige wijntjes en bieren. Onze sommelier Lisa haalde onlangs nog de halve finale van ‘Best Sommelier of Belgium’, een prestatie waar we erg fier op zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.