Nieuws Oost-Vlaanderen 3LogiQ maakt werkruimte veiliger met luchtfilters

3LogiQ maakt werkruimte veiliger met luchtfilters

3LogiQ maakt werkruimte veiliger met luchtfilters

SINT-DENIJS-WESTREM – 3Logiq brengt twee nieuwe luchtfilters op de markt die bedrijven kunnen helpen hun ruimtes vrij te houden van schadelijke stoffen alsook de kans op besmetting met COVID-19 te verminderen door zowel bacteriën als virusdeeltjes uit de lucht te filteren. “Onze toestellen zijn oerdegelijke, betaalbaar én volledig made in Belgium!”, klinkt het.

3LogiQ uit Sint-Denijs-Westrem kent zijn roots in de grafische industrie, meer bepaald in de verkoop,  implementatie en installatie van machines en software voor de groot formaat printing wereld. Daarnaast voorziet het bedrijf ook in de volledige opleiding en begeleiding van de operatoren en het testen van nieuwe toepassingen.

“Wegens de coronacrisis hebben wij ons, zoals de meeste ondernemingen, flexibel opgesteld en zijn wij op zoek gegaan naar nieuwe opportuniteiten”, zegt Kristof De Block, mede-oprichter van 3LogiQ. “In onze branche worden al lang carbon luchtfilters gebruikt om solventen (VOC’s) en andere schadelijke gassen weg te filteren. Als voormalig verdeler van een Zwitsers merk luchtfilters zijn wij gaan zoeken naar een enerzijds goedkoper en anders lokaal alternatief.”

Met die insteek ging 3LogiQ praten met de fabrikanten. Met COVID-19 in het achterhoofd wilden ze de bestaande systemen aanpassen om ook virussen, bacteriën en fijnstof weg te filteren. “Het eindresultaat is een oerdegelijk, maar betaalbaar, Belgisch toestel, samengesteld uit industriële componenten”, aldus De Block. “Geen dure, zinloze franjes. Elke euro werd gespendeerd aan functionaliteit in plaats van branding. De filterelementen zijn vele malen groter dan gelijkaardige producten op de markt en de carbon filters bevatten véél meer actief product.”

Dankzij de toestelen, die volledig geassembleerd worden in Gent, kunnen werkruimtes veiliger worden. De HEPA 13 filters filteren (fijn)stof, bacteriën, virusdeeltjes en allergenen. De Carbon filters filteren VOC’s, geuren en uitlaatgassen.

Meer informatie over de filters kan je verkrijgen via www.3logiq.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio