KMO van het Jaar Oost-Vlaanderen 2 Femke Helon van 3Motion en andere finalist Sylvia Roels van Winlock.

3Motion wint KMO van het Jaar en Just Russel mag zich kronen tot Beloftevolle KMO van het Jaar

De uitreiking van de prijzen vond vrijdagavond plaats in het Hof van Nobel bij Katoen Natie in Kallo in het bijzijn van Fernand Huts, gedeputeerde Leentje Grillaert en eerste minister Alexander De Croo. 3Motion uit Zele mag zich een jaar lang Oost-Vlaamse KMO van het Jaar noemen. Just Russel gaat naar huis met de titel Beloftevolle Oost-Vlaamse KMO van het Jaar 2023.

Lees ook: UNIZO Oost-Vlaanderen stelt finalisten voor van KMO van het Jaar

Een expertenjury beoordeelde alle kandidaten op belangrijke ondernemersthema’s zoals financieel beleid, marketing & communicatie, innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, energie & milieu én ondernemingszin.

In de categorie KMO van het Jaar haalde 3Motion uit Zele het van twee andere finalisten uit erg verschillende sectoren. 3Motion groeide onder leiding van CEO Femke Helon en mede-zaakvoerders Wouter en Gerd Mouton uit tot een sterke speler in creatieve, visuele communicatie.

Handelswetenschapper Helon (39) startte haar bedrijf op nadat ze aanvankelijk een tijdje voor tassenfabrikant Kipling had gewerkt. “Maar de drang om zelf iets te beginnen bleek te groot. We begonnen op de Bevrijdingslaan in Appels, werden groter en verhuisden naar Lokeren en nu zitten we al zo’n vijf jaar in Zele, waar we ook al een keer verhuisden naar een groter pand. “

Naast de hoofdzetel in Zele, waar zo’n 50 mensen werken, heeft 3Motion ook een filiaal in het Nederlandse Mariahout. Van de meest creatieve productpresentatie over reusachtige fotoprints op gevels en podia tot levensgrote 3D-figuren geprint in eigen huis: 3Motion realiseert het allemaal, van ontwerp tot en met de plaatsing, op maat van de klant. “Voor ons is the sky the limit", klinkt het.

In de categorie Beloftevolle KMO van het Jaar kaapte Just Russel uit Deinze de titel weg. Met Just Russel richten founders Victor en Louis Mortreu, Cyriel Van Steen en Renaat Waeles zich op de markt van huisdierenvoeding. Just Russel levert gezonde honden- en kattenvoeding aan huis.

Lees ook: Tiptoh finalist meest beloftevolle KMO van het jaar: “We willen het mensen makkelijk maken plantaardig te eten”

Eerste minister Alexander De Croo wilde nog graag een woordje placeren. "Ons land barst van het ondernemend talent, en de natuurlijke rijkdom van ons land zijn onze mensen. We hebben met de federale regering deze week beslist om de flexijobs naast de horeca en evenementen uit te breiden naar sectoren zoals kinderopvang, de voedingssector, onderwijs en zelfs landbouw. We doen dat om de tienduizenden vacatures in te vullen. De btw op sloop en heropbouw blijft op 6%. Allemaal maatregelen om onze kleine en grote ondernemingen zuurstof te geven. Want zij zijn het die welvaart creëren voor iedereen.”

Leentje Grillaert, gedeputeerde voor onder meer landbouw en middenstand, vult aan. “De ondernemers en hun initiatieven zijn dé motor van onze economische samenleving. De KMO’s hebben daar een groot aandeel in. Het spreekt dus voor zich dat we, ook als provinciale overheid, onze ondersteuning bieden daar waar we denken dat we een meerwaarde kunnen betekenen. En dat we onze waardering tonen voor hun engagementen, onder meer door de uitreiking van deze prijzen vanavond."

3Motion dingt nog mee met andere provinciale winnaars naar de nationale titel van KMO van het Jaar.

3Motion uit Zele is winnaar in de categorie KMO van het Jaar. De prijs werd uitgereikt door premier De Croo.

Just Russel uit Deinze is winnaar in de categorie Beloftevolle KMO van het Jaar. De award werd uitgereikt door gedeputeerde Leentje Grillaert.