Nieuws Oost-Vlaanderen 7C Solarparken schenkt laadstation voor elektrische fietsen aan vaccinatiecenter Lokeren

7C Solarparken schenkt laadstation voor elektrische fietsen aan vaccinatiecenter Lokeren

7C Solarparken schenkt laadstation voor elektrische fietsen aan vaccinatiecenter Lokeren

LOKEREN – 7C Solarparken, een beursgenoteerde producent van photovoltaïsche stroom met hoofdzakelijk grote zonneparken in Duitsland, heeft zich sinds kort ook op de Belgische markt begeven en inmiddels ca. 20 MWp aan productie installaties opgebouwd. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheidszin wil 7C Solarparken eveneens een steentje bijdragen aan de versnelling van vaccinatie en groene mobiliteit in Vlaanderen. Het management van 7C Solarparken besliste om een EBikePort (oplaadstation) ter beschikking te stellen aan het Daknamstadion voor de bezoekers van het vaccinatiecentrum in Lokeren.

7C Solarparken werd opgericht in 2009 door Steven De Proost, Koen Boriau en Philippe Cornelis. Het bedrijf met hoofdzetel in Bayreuth, Duitsland, is een ontwikkelaar, investeerder en uitbater van zonneparken. De groep beschikt over een eigen capaciteit van 275 MWp (het equivalent van het jaarlijks verbruik van 80.000 huishoudens) en beheert eveneens 70 MWp voor derden. De groep heeft als doel zijn portefeuille te verhogen tot 500 MWp tegen 2023. Sinds einde 2014 is 7C Solaparken beursgenoteerd op het gereguleerde segment van de beurs van Frankfurt en Xetra na de omgekeerde overname van het reeds beursgenoteerde Colexon Energy AG uit Hamburg. Vorig jaar werd 7C Solarparken uitgeroepen als beste solar park operator in Duitsland.

 

Het bedrijf is sinds kort ook actief op de Belgische markt. Het wil zijn sociale verantwoordelijkheid opnemen door gratis stroom te leveren aan het vaccinatiecentrum in Lokeren en tegelijk de dagelijkse bezoekers de kans te geven om hun elektrische fiets op te laden tijdens de vaccinatie. De EBikePort bestaat uit 20 zonnepanelen, goed voor een totaal vermogen van 7,2 kWp en een geïntegreerde Huawei Luna batterij zodat het bij mooi weer slechts anderhalf uur duurt om de hele batterij te laden. Hiermee kunnen er meteen 20 fietsaccu’s volledig worden opgeladen. Door het buffereffect van continue zonnestroom kan constant geladen worden. Daarnaast voorziet het bedrijf ook een fietsstalling voor 18 (elektrische) fietsen, lockers met persoonlijke code waar de accu wordt opgeladen en aparte stopcontacten om ook iPhones e.d. op te laten met groene stroom. Ten slotte is er ook 24/24 camerabewaking.

Steven De Proost, CEO van 7C Solarparken: “De snelle opmars van de elektrische fiets en de overwegend intensieve zonnestralen vanaf de maand mei bieden aan de Lokeraar een mooie kans om zich met de fiets naar het Daknamstadion te begeven, en te genieten van gratis groene stroom om de accu gedeeltelijk op te laden tijdens de vaccinatie. Het volledig opladen van een gemiddelde accu bespaart ongeveer EUR 0,10 per fiets. Wij roepen de Lokeraar derhalve op om de fiets van stal te halen en natuurlijk zijn oplader niet te vergeten.”

Deze realisatie was niet tot stand gekomen zonder de bereidwillige medewerking van burgemeester Filip Anthuenis en voorzitter van KSC Lokeren Temse Hans Van Duysen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.