Nieuws Oost-Vlaanderen 94 Oost-Vlaamse bedrijven failliet in januari

94 Oost-Vlaamse bedrijven failliet in januari

94 Oost-Vlaamse bedrijven failliet in januari

00000000000falHet aantal faillissementen in ons land mag dan wel dalen, in Vlaanderen is daar weinig van te merken. In elke Vlaamse provincie noteert de maandelijkse barometer van handelsinformatiekantoor Graydon een stijging. Koploper is Vlaams-Brabant, waar maar liefst 43,79% meer faillissementen zijn uitgesproken dan een jaar geleden. In Oost-Vlaanderen gaat het om een beperkte toename (+4,44%).

Algemene daling, behalve in Vlaanderen

Tijdens de eerste maand van 2016 gingen in ons land 775 ondernemingen failliet. Dat zijn er ruim 15% minder dan een jaar eerder. Als we vergelijken met ‘piekjaar’ 2013, toen 1.124 zaken over de kop gingen in januari, wordt zelfs een daling met 31% genoteerd. In Oost-Vlaanderen zagen 94 ondernemingen zich genoodzaakt de boeken neer te leggen, vier meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Jobverlies grootst in Oost-Vlaanderen

Door die faillissementen zagen in januari 1.449 werknemers hun job verdwijnen. Dat zijn er 346 minder (- 19,3%) dan in januari 2015. In Vlaanderen gaat het om 725 banen, waarvan 270 in Oost-Vlaanderen. Het jobverlies in januari ligt in geen enkele andere provincie in België hoger.

Dat het cijfer van Oost-Vlaanderen zo hoog ligt, heeft voor een groot stuk te maken met het faillissement van Bouwcentrale Modern uit Eeklo. Daar gingen bijna honderd banen verloren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.