Nieuws Oost-Vlaanderen Aalst en Deinze genomineerd als overheidsorganisatie van het jaar

Aalst en Deinze genomineerd als overheidsorganisatie van het jaar

Aalst en Deinze genomineerd als overheidsorganisatie van het jaar

Lokaal Overheidsbedrijf Aalst en Stad Deinze zijn genomineerd voor de prijs van lokale Overheidsorganisatie van het Jaar. Organisator EY wil met deze prijs uitmuntende overheidsorganisaties belonen en anderen motiveren hun voorbeeld te volgen. “Overheidsorganisaties kunnen zich onderscheiden door klantgerichte en efficiënte dienstverlening. Doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties komen zowel burgers als bedrijven ten goede en dragen bij tot de groei en welvaart van de Belgische economie”, aldus ceo en voorzitter EY België Rudi Braes. Er zijn drie categorieën waarin prijzen worden uitgereikt: de federale, regionale en lokale overheidsorganisatie. In de categorie van lokale overheidsdienst nemen Lokaal Overheidsbedrijf Aalst en Stad Deinze het op tegen Groep Mechelen en Stad Antwerpen.

Lokaal Overheidsbedrijf Aalst evolueerde recent naar een overzichtelijke organisatiestructuur. Het gemeente- en OCMW-bestuur werken voortaan gestructureerd en geïntegreerd samen, terwijl het administratief centrum voor een vlotte interne samenwerking tussen de diensten en een excellente dienstverlening naar de burger, zorgt. Stad Deinze brengt samen met het OCMW en het autonoom gemeentebedrijf Deinze een voortdurende verandering en vernieuwing in de stad. Naast de verplichte dienstverlening, trekt het bestuur volop de kaart van een brede, sociale dienstverlening. Door tal van projecten zet de organisatie sterk in op stadskernvernieuwing, mobiliteit en duurzaamheid.

Overheidsorganisatie van het Jaar werd gestart in 2014 door EY, in samenwerking met De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. Op 14 maart worden de winnaars in de drie categorieën bekendgemaakt. Uiteindelijk wordt er ook een overkoepelende winnaar gekozen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.