‘Aalst laadt op’: minstens zeventien laadpunten bij vijf bedrijven

AALST - Omdat elektrisch steeds belangrijker wordt heeft de stad met het project ‘Aalst laadt op’, vijf bedrijven en ondernemingen begeleid bij het installeren van laadinfrastructuur op hun site.

Aan de Kroonparking , Coppens Hofman, Cottyn, Inovim en Groendruk komen minstens zeventien laadpunten. De stad organiseerde een haalbaarheidsstudie en een marktraadpleging, waaruit drie mogelijke kandidaten naar voor kwamen. De bedrijven zelf kozen uiteindelijk PMG Charge.

Ondernemingen ondersteunen

Schepen van Milieu & Natuur Katrien Beulens (N-VA): “Het doel van dit project is om de ondernemingen te ondersteunen in hun omschakeling naar duurzame mobiliteit en minder afhankelijk te maken van fossiele brandstoffen. Met 17 (of misschien zelfs 23) laadpunten die geïnstalleerd werden, zijn we vanuit de stad dus zeer tevreden met deze uitkomst. Het feit dat dit een verhaal is van een lokale aanbieder aan lokale bedrijven met een lokale begeleider (AYA) en in samenwerking met een lokale installateur maakt het plaatje volledig af.”

Om deel uit te mogen maken van deze begeleiding door de stad Aalst, moest het bedrijf of onderneming in kwestie aan een aantal voorwaarden voldoen: KMO zijn, nog geen laadpalen hebben, beschikken over een eigen parking EN de laadinfrastructuur ook openstellen voor omwonenden.

Het project is bekostigd door subsidies via Energieambassadeurs van de provincie Oost-Vlaanderen.