Foto: Valckenier - PMG Charge Foto: Valckenier - PMG Charge

Aalsterse bedrijven bundelen krachten om overstap naar elektrisch rijden toegankelijk te maken

Sinds begin september slaan PMG Charge & Valckenier de handen in elkaar. De samenwerking heeft als doel een one-stop oplossing te bieden voor personen of bedrijven die de overstap maken naar elektrisch rijden. Bij de aankoop van een elektrische of plug-in hybride wagen via Valckenier, zal PMG Charge op hun beurt instaan voor de plaatsing van de laadinfrastructuur.

Valckenier is sinds 1967 een gevestigde waarde in de Vlaamse mobiliteitssector. Met hun dertien vestigingen en meer dan 200 medewerkers verkopen, verhuren en herstellen ze dagelijks voertuigen. Sinds 2012 is de verkoop van elektrische en plug-in hybride voertuigen wereldwijd elke vijf jaar vertienvoudigd. Volgens Valckenier komen er dan wat vragen bovendrijven, zoals onder andere over het rijbereik en de batterij van de wagen. Om hierop een antwoord te bieden ging Valckenier op zoek naar een partner om laadoplossingen aan te bieden. Zo kan het bedrijf de focus behouden op alles wat met de voertuigen zelf te maken heeft.

PMG Charge is een gespecialiseerd installateur van geavanceerde laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Na de aankoop van een elektrisch of plug-in hybride voertuig gaat PMG Charge op zoek naar de meest geschikte laadoplossing. "Slimme laadpalen zorgen namelijk voor een veilige en kostenefficiënte oplossing om voertuigen op te laden", zegt zaakvoerder Gilles Markey. "Tot nu toe vonden we dat autoconcessies geen totaalpakket, noch een soepele samenwerking tussen dealer en installateur kon bieden. Bestuurders moesten nog steeds zelf op zoek gaan naar een kwaliteitsinstallateur, terwijl ze liever onmiddellijk met hun wagen zorgeloos kunnen rondrijden. Door de samenwerking komt hier nu verandering in."