Nieuws Oost-Vlaanderen Aalsterse dienst voor onthaalouders, Kind met een Kroontje, bestaat 30 jaar

Aalsterse dienst voor onthaalouders, Kind met een Kroontje, bestaat 30 jaar

Aalsterse dienst voor onthaalouders, Kind met een Kroontje, bestaat 30 jaar

AALST – De dienst voor onthaalouders werd in het voorjaar van 1991 opgericht door de stad Aalst. ln die periode kwamen er in Vlaanderen heel wat diensten voor onthaalouders bij. Uit onderzoek van de Vlaamse overheid bleek dat heel wat ouders de voorkeur hadden voor ‘de huiselijke aanpak van een onthaalouder’. Intussen telt de dienst in totaal 18 kinderbegeleiders die instaan voor het opvangen van 110 kinderen. Op vrijdag 8 oktober werden de onthaalouders in de bloemetjes gezet en bedankt voor hun jarenlange inzet.

Schepen Katrien Beulens, bevoegd voor Gezin & Kinderopvang: “Werken op het tempo van elk kind, een leuk en ontwikkelingsgericht activiteitenaanbod, oog voor kwetsbare gezinnen, aangepaste maaltijden, vlotte communicatie naar ouders,… Het beroep van kinderbegeleider komt met een hoge werkdruk.”

In het najaar voorziet de Vlaamse Overheid een grondige evaluatie van het statuut van de onthaalouder. De stad Aalst heeft niet gewacht op deze aankomende evaluatie om het statuut aantrekkelijker te maken. “In het voorjaar van 2021 besliste de gemeenteraad onder andere om de onkostenvergoeding voor de onthaalouders op te trekken. Naast de dagvergoeding voor elk kind in de opvang, krijgen de onthaalouders nu ook een compensatievergoeding voor geplande zieke kindjes én een infrastructuurvergoeding per opvangdag. De stad blijft zich inzetten voor onthaalouders vanuit de overtuiging dat een kleinschalige opvang voor vele kinderen en hun ouders een warme start biedt”, vult schepen Beulens aan.

Het 30 jarig bestaan van de dienst bleef niet onopgemerkt en er wordt positief naar de toekomst gekeken. De onthaalouders werden verwend met een ontbijt, workshops, lunch en een receptie aan het eind van de dag. Schepen Katrien Beulens richtte het woord tot hen en hief samen met hen het glas op dit 30 jarig bestaan.

 

Wie meer informatie wenst rond kinderopvang in Aalst of interesse heeft om als onthaalouders bij de stad aan de slag te gaan, kan steeds terecht bij de dienst voor onthaalouders in Aalst (mailen kan naar dvo@aalst.be of bel op het nummer 053/ 73 38 13).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.