Gentse chefs doen gooi naar ‘wereldbeker van de gastronomie’ in Abu Dhabi
GENT - Chef-kok Sam Van Houcke van restaurant Maste vertrekt donderdag samen met zijn rechterhand, commis-chef Simon Caboor, naar Abu… Lees meer
AALST – Diëtiste Leen Seminck (27) uit Aalst richtte begin december het ‘Strak Plan’– label op. Een label dat horecazaken kunnen krijgen als zijn een gezond alternatief op de kaart hebben staan. Inmiddels dragen al zo’n 12 zaken in het Aalsterse fier het label.
Leen vertelt hoe het idee ontstond: “Ik kreeg van patiënten constant te horen dat ze het moeilijk vonden om de horeca te steunen terwijl ze gezonder willen gaan eten. Dit kan ik nu makkelijk weerleggen door het Strak Plan– label. Hiermee wil ik patiënten tonen waar ze op restaurant kunnen gaan of waar de afhaalmaaltijden nu echt gezond zijn.”
Het Strak Plan-label geeft aan dat een bepaald restaurant of broodjeszaak gezonde gerechten aanbiedt. “Ik keur het volledige menu en vink aan wat past in een evenwichtige levensstijl”, zegt Leen. “Mijn collega-diëtisten zullen kunnen beamen dat meer en meer mensen bezig zijn met hun gezondheid. Ook zij zullen na deze vreemde situatie terug op restaurant willen gaan. Dankzij het Strak Plan-label kunnen zij met een gerust hart een restaurant binnenstappen.”
Romy – Coffee & baguettes in Aalst was de eerste zaak die helemaal te vinden was voor het idee. “We bieden sowieso al gezonde gerechten aan, maar de bevestiging krijgen van Leen, een voedings- en dieetdeskundige, was wel een mooie zaak!”
Even later volgde al snel Meneer Max in Erembodegem. Leen: “Samen keken we of we hier en daar een gezond gerechtje in het menu konden steken, et voila! In januari en februari werd er wekelijks een gerecht uit het Strak Kookboek op de kaart gezet. Bert Remacle van Meneer Max: “We verkochten op 1 dag 35 butternutlasagnes en 30 hamburgers uit het strak Kookboek.”
De andere fiere bezitters van het Strak Plan-label zijn Leaf, Sandwichbar Z.U.S, Bistro Denderend Lekker, Sano en De Tafel van Elise. “Bij De tafel van Elise zal er een volledig Strak Plan– ontbijt aangeboden worden”, geeft Leen mee. “Bij de opstart van La Tapa Canaria (Overmere), werd er ook direct een Strak Plan-tapasmenu op de kaart gezet en bij Broodjeszaak S’wich (Affligem) werd er een ‘Strak Planneke’ samengesteld. Een volkoren wrap met kip, mango, rode biet en spinazie, afgewerkt met sesamzaadjes!”
Ondertussen zijn er al 12 zaken met een Strak Plan-label en de volgende staan al klaar om opgestart te worden. “De eerste 20 zaken start ik trouwens gratis op.”
Meer info vind je op www.strak-plan.be/label
GENT - Chef-kok Sam Van Houcke van restaurant Maste vertrekt donderdag samen met zijn rechterhand, commis-chef Simon Caboor, naar Abu… Lees meer
De prijzen die restaurants aan hun leveranciers moeten betalen, gaan door het dak. Kip is in vier weken tijd dubbel… Lees meer
GENT - Het Gentse softwarebedrijf Are They Happy wordt overgenomen door Black Box Intelligence, een Amerikaanse sectorgenoot. Are They Happy… Lees meer
ZWIJNDRECHT - Van Moer Logistics in de Waaslandhaven heeft de overname van tankcontainerspecialist Group Van Loon afgerond. Met de overname… Lees meer
GENT – De afgelopen week heeft de ondernemingsrechtbank van Gent het faillissement van 14 ondernemingen uit de regio geopend. Horecazaken… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen