Aalsterse diëtiste lanceert Strak Plan-label voor horecazaken met gezond aanbod

AALST - Diëtiste Leen Seminck (27) uit Aalst richtte begin december het 'Strak Plan'- label op. Een label dat horecazaken kunnen krijgen als zijn een gezond alternatief op de kaart hebben staan. Inmiddels dragen al zo'n 12 zaken in het Aalsterse fier het label.

Leen vertelt hoe het idee ontstond: "Ik kreeg van patiënten constant te horen dat ze het moeilijk vonden om de horeca te steunen terwijl ze gezonder willen gaan eten. Dit kan ik nu makkelijk weerleggen door het Strak Plan- label. Hiermee wil ik patiënten tonen waar ze op restaurant kunnen gaan of waar de afhaalmaaltijden nu echt gezond zijn."

Het Strak Plan-label geeft aan dat een bepaald restaurant of broodjeszaak gezonde gerechten aanbiedt. "Ik keur het volledige menu en vink aan wat past in een evenwichtige levensstijl", zegt Leen. "Mijn collega-diëtisten zullen kunnen beamen dat meer en meer mensen bezig zijn met hun gezondheid. Ook zij zullen na deze vreemde situatie terug op restaurant willen gaan. Dankzij het Strak Plan-label kunnen zij met een gerust hart een restaurant binnenstappen."

Zij ontvingen het label

Romy - Coffee & baguettes in Aalst was de eerste zaak die helemaal te vinden was voor het idee. "We bieden sowieso al gezonde gerechten aan, maar de bevestiging krijgen van Leen, een voedings- en dieetdeskundige, was wel een mooie zaak!"

Even later volgde al snel Meneer Max in Erembodegem. Leen: "Samen keken we of we hier en daar een gezond gerechtje in het menu konden steken, et voila! In januari en februari werd er wekelijks een gerecht uit het Strak Kookboek op de kaart gezet. Bert Remacle van Meneer Max: "We verkochten op 1 dag 35 butternutlasagnes en 30 hamburgers uit het strak Kookboek."

Al 12 horecazaken

De andere fiere bezitters van het Strak Plan-label zijn Leaf, Sandwichbar Z.U.S, Bistro Denderend Lekker, Sano en De Tafel van Elise. "Bij De tafel van Elise zal er een volledig Strak Plan- ontbijt aangeboden worden", geeft Leen mee. "Bij de opstart van La Tapa Canaria (Overmere), werd er ook direct een Strak Plan-tapasmenu op de kaart gezet en bij Broodjeszaak S’wich (Affligem) werd er een ‘Strak Planneke’ samengesteld. Een volkoren wrap met kip, mango, rode biet en spinazie, afgewerkt met sesamzaadjes!"

Ondertussen zijn er al 12 zaken met een Strak Plan-label en de volgende staan al klaar om opgestart te worden. "De eerste 20 zaken start ik trouwens gratis op."

Meer info vind je op www.strak-plan.be/label