Nieuws Oost-Vlaanderen Aalsterse software biedt verenigingen alternatieve inkomstenbron

Aalsterse software biedt verenigingen alternatieve inkomstenbron

Aalsterse software biedt verenigingen alternatieve inkomstenbron

AALST – Nu verenigingen hun traditionele geldacties noodgedwongen moeten annuleren, gaan steeds meer groepen op zoek naar alternatieven. Velen gebruiken daarvoor het Aalsterse softwareplatform Crowdselling: sportverenigingen, jeugdbewegingen en andere non-profits kunnen er eenvoudig online verkopen. Bestellers kunnen online betalen en er is zelfs een scorebord voor leden die het meest verkopen.

Verenigingen moeten vanwege COVID-19 niet alleen hun dagelijkse werking pauzeren, ook hun geldacties kunnen niet meer doorgaan. Daarom organiseren steeds meer non-profits een online verkoop als alternatief. Met succes, zo blijkt. Eetfestijnen of fuiven zijn uit den boze, maar het verkopen van wijn, taarten, bloemen of zelfs aardappelen van de lokale boer zijn wel een mogelijkheid.

De Aalsterse startup Crowdselling ziet de vraag stijgen. Met dit platform kunnen verenigingen online verkopen, inclusief online betaling en automatische opvolging van bestellingen. “Onze software bestond reeds twee jaar voor de coronacrisis”, vertelt oprichter Lukas Van Orshoven. “Maar ze is extra relevant geworden nu er geen fysieke activiteiten meer mogen plaatsvinden.”

Live scorebord

Crowdselling ondersteunt verenigingen waar mogelijk met hun verkoop tijdens de maatregelen. Zo zijn er blogartikels met do’s-and-don’ts en is er persoonlijk advies om de omzet te maximaliseren. Maar het grootste voordeel blijft toch de software zelf, die gebouwd werd om het netwerk van een vereniging zo goed mogelijk te benutten. Zo worden leden aangemoedigd om te verkopen door een live scorebord. Ze verdienen punten telkens ze zorgen voor een nieuwe aankoop en wanneer ze de geldactie delen op Facebook.

“Dat wedstrijdeffect zorgt voor een boost in de verkoop”, zegt Van Orshoven. “De meeste verenigingen halen vlot € 5000 omzet. Vooral groepen die een prijs uitreiken aan de bestverkopende leden, zien een sterke stijging van hun inkomsten.”

Levering aan huis

Ondertussen wordt de verdere ontwikkeling van het platform niet afgeremd door corona. Sinds kort is er bijvoorbeeld ook een module om leveringen aan huis te beheren. Zo kan je als gebruiker eenvoudig de optimale route berekenen om bestellingen aan huis te brengen.

Crowdselling is geschikt voor het online verkopen van bloemen, wijn, taarten, snoepjes etc. Een account aanmaken kan gratis op www.crowdselling.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.