Foto coach Jessica De Waele Strong People_liggend (1)

Aalsterse start online leerplatform door en voor introverte mensen

AALST - Zelfbewust en zelfzeker in het leven staan, zowel privé als professioneel, is geen evidentie. Al helemaal niet voor wie een introverte persoonlijkheid heeft, wat naar schatting voor 1/3de van de bevolking geldt. Dat weet coach & people manager Jessica De Waele, die zelf een introverte persoonlijkheid heeft, als geen ander. Haar persoonlijke en professionele ervaringen leerden haar echter dat introversie geen valkuil hoeft te zijn in iemands leven. Ze bundelde en onderbouwde haar learnings om andere introverten dit te helpen inzien en zichzelf naar waarde te leren schatten. En die hulp biedt ze vanaf 1 september ook op een heel laagdrempelige, digitale en unieke manier aan via academy.strongpeople.be.

Toegegeven, er wordt de laatste jaren al meer aandacht geschonken aan introversie. De vraag is alleen of deze de doelgroep bereikt. Als coach ervaarde Jessica dat voor veel introverte mensen de stap naar persoonlijke ontwikkeling een vrij grote stap is. Want de introverte mens bereik je best op een persoonlijke en laagdrempelige manier. Ze ging dus op zoek naar andere, laagdrempelige kanalen om haar doelgroep te bereiken en te begeleiden. Zo ontstond het idee om een online platform met opleidingen te lanceren. De opleidingen bestaan uit filmpjes die van thuis uit op eigen tempo en zo vaak als gewenst, kunnen bekeken worden. Verder krijgt de ‘cursist’ een handig werkboek met reflectievragen en oefeningen die starten vanuit zijn of haar persoonlijke situatie.

“Een down-to-earth-aanpak om als introvert vanuit jezelf en op je eigen tempo te ontdekken wat je waard bent. En dat zonder jezelf te veranderen. Dat is de nood van introverten en het doel van de Academy!”, voegt Jessica toe.

Waarom is ondersteuning voor introverten zo belangrijk?

Exact 100 jaar geleden introduceerde de Zwitserse psychiater en grondlegger van de analytische psychologie, Carl Gustav Jung, de begrippen introvert en extravert. En hoewel de door hem in 1921 uitgeschreven typologie inmiddels vervangen werd door een meer genuanceerd model, zijn beide begrippen niet meer weg te denken uit ons vocabularium. Jessica: “Tijdens de coronacrisis en bijhorende lockdown floreerden de introverten. Maar beetje bij beetje trekt het ‘normale leven’ weer op gang. Iedereen wordt geacht zich terug naar kantoor te begeven en zijn sociale kalender opnieuw uit te breiden. En hoewel de extravert hiervoor staat te popelen, ziet de introvert er erg tegen op om afscheid te nemen van dat prikkelvrij bestaan.”

Geen beter moment dus om de Academy, het online leerplatform van Strong People voor introverten, te lanceren. “Het is een unieke manier om introverte mensen bij te staan in hun persoonlijk groeiproces naar hun plek in een extraverte maatschappij.”