thumbnail_Kristof Defruyt – Van der Spek – Projectteam Werf Eeklo

Aalters bouwbedrijf investeert in nieuw type torenkraan

AALTER – Bij algemene bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter investeren ze graag in degelijk en duurzaam materiaal, zodat elke medewerker veilig en ergonomisch kan werken op de bouwwerven. Met 21 torenkranen op de teller, werd recent een nieuw type torenkraan aangeschaft bij Van der Spek uit Ternat om de werven te bedienen. Van dit type torenkraan zijn er nog maar twee in België in gebruik.

Het gaat om een Liebherr 370 ECB12 Fibre. Technisch gezien kan de torenkraan tot 12 ton heffen en dat tot wel 21 meter ver, gezien het gebruik maakt van een kunststofkabel in plaats van een staalkabel. De maximale gieklengte is 78 meter.

Kristof Defruyt, CEO bij Vandenbussche: “Dit type torenkraan werd door Liebherr maar liefst 10 jaar lang getest en bijgeschaafd. Niet enkel de kunststofkabel is nieuw, maar ook de cabine voor de torenkraanbestuurder werd vernieuwd. De torenkraan werd recent geleverd en onmiddellijk ingezet op één van de nieuwe bouwwerven van Vandenbussche. Het zal de werf ‘Woonzorgcentrum Campus Coppens in Eeklo’ bedienen, waar we een nieuw woonzorgcentrum met 125 woonentiteiten realiseren.”

Vacatures

“Door de groei van de laatste jaren, de meer dan 30 lopende werven en de recent opgestart grote bouwprojecten in Oost- en West-Vlaanderen zijn we steeds op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Concreet staan nog vacatures open voor bouwvakkers, projectleiders en werfleiders met enkele jaren ervaring, een ingenieur technieken etc. Als familiebedrijf blijft Vandenbussche investeren én vervult het verder haar pioniersrol in de Vlaamse bouwwereld. Recent werd dan ook succesvol de mobiele stadsbatterij geïmplementeerd”, sluit Kristof Defruyt af.