Nieuws Oost-Vlaanderen Aalterse groep Van de Walle Construction is gered

Aalterse groep Van de Walle Construction is gered

Aalterse groep Van de Walle Construction is gered

vdwDe Aalterse bouwondernemer en projectontwikkelaar Dirk Van Tornhaut  zet  via zijn holding VT-Invest,  die met 215 mensen een omzet draait van 82 miljoen euro, de activiteiten van Van de Walle Construction verder. VT-Invest is een familiale holdingvennootschap die diverse productievennootschappen gedeeltelijk of volledig controleert. De activiteit bestaat in het verwerven van participaties in ondernemingen actief in de bouwsector. De holding wordt bestuurd door Rita en Dirk Van Tornhaut samen met Luc Jacxsens.

De Gentse rechtbank van Koophandel te Gent heeft deze transactie op 28/4/2015 gehomologeerd en goedgekeurd. Deze uitspraak maakt meteen ook definitief een einde aan de gerechtelijke procedure en onzekere periode waarin Van de Walle Construction al enkele maanden verkeerde.

Van de Walle Construction verkreeg in november 2013 vier maanden om een herstructureringsplan uit te werken. In maart 2014 kreeg het bedrijf het akkoord van de rechtbank. Eind december 2014 heeft het Hof van Beroep te Gent dit herstelplan echter teniet gedaan. Deze beslissing van het Hof deed veel stof opwaaien in ondernemerskringen en deed vragen rijzen over het functioneren van de Wet op de Continuïterit van Ondernemingen (WCO).

Het vonnis had ook als gevolg dat de bouwfirma onmiddellijk op zoek moest naar een overnemer. Bouwbedrijf A.O. Van Tornhaut, dat deel uitmaakt van de groep VT-Invest staat in voor het verder zetten van alle opdrachten in de residentiële sector.

De gerenommeerde afdeling industriebouw zal, onder de leiding van het bestaande managementteam, dat mee participeert in het nieuwe bedrijf, voortaan Van de Walle Industrial Building Contractor heten. Daarmee beklemtoont het bedrijf zijn specialiteit en kracht. Enkel het bedrijfslogo zal een kleine facelift ondergaan.

De nieuwe onderneming beschikt momenteel over een orderportefeuille van ongeveer 30 miljoen euro en 65 medewerkers die met veel enthousiasme en dezelfde passie, kennis en gedrevenheid de toekomst tegemoet zien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.