Nieuws Oost-Vlaanderen Aalterse start-up speelt cruciale rol in werking Vlaamse vaccinatiecentra

Aalterse start-up speelt cruciale rol in werking Vlaamse vaccinatiecentra

© Balder Derschildre

Aalterse start-up speelt cruciale rol in werking Vlaamse vaccinatiecentra

AALTER – In maart 2020 richtten Leen en Ben, eigenaars van apotheek Debackere uit het Oost-Vlaamse Bellem, OneStopMedicalShop op. De webwinkel focust zich op het onafhankelijk sourcen naar en verkopen van medisch gerelateerd materiaal. De grootste drijfveer? Kwalitatieve producten voorzien met wetenschappelijk onderbouwd advies in plaats van de huidige coronacrisis te commercialiseren. Deze unieke marktpositie zorgde recent  voor een grote aankoop van de Vlaamse overheid, namelijk 150 koelkasten die verdeeld zullen worden onder de Vlaamse vaccinatiecentra. Op zaterdag 6 februari 2021 werden daarvan de eerste geleverd in Aalter, waar OneStopMedicalShop zijn oorsprong heeft.

Voor die bestelling werkt de start-up samen met Fridina, een Nederlands familiebedrijf uit Groningen dat zich al ruim 80 jaar specialiseert in koeltechniek. Naast medische faciliteiten voorziet Fridina complete koelinstallaties voor uiteenlopende doeleinden zoals supermarkten, hotels en luxejachten. Samen starten OneStopMedicalShop en Fridina nu ook een Vlaamse divisie op voor toekomstige koelkastbestellingen.

 

OneStopMedicalShop mag, naast de levering van 150 koelkasten aan de vaccinatiecentra, ook al voor ander medisch gerelateerd materiaal – mondmaskers, schorten, thermometers, handschoenen, sterilisatieboxen, …. – rekenen op grote klanten zoals Securex, I-Mens en provincie West-vlaanderen. De start-up levert bovendien ook aan scholen, woon-zorgcentra en bedrijven.

Unieke speler dankzij wetenschappelijk advies en source-onderzoek

OneStopMedicalShop mag dan een relatief nieuwe verdeler zijn, de webwinkel is een unieke speler op de markt van medisch gerelateerd materiaal. Oprichters Leen en Ben vertellen: “Doordat we niet afhankelijk zijn van een vaste groothandelaar kunnen we doelgericht en flexibel op zoek gaan naar de beste oplossing. Als onafhankelijke aankoper mét medische kennis bieden we met OneStopMedicalShop gefundeerd advies en stellen we steeds de volgende waarden voorop: uitzoeken waar de klant nood aan heeft, het zo lokaal en duurzaam mogelijk sourcen en het vermijden van woekerprijzen.”

“Wanneer het nodig is brengen we verschillende spelers samen om tot een uitstekend eindproduct te komen. Dankzij het bijkomend analyseren van wetenschappelijke rapporten en zelf onderzoek te doen, wordt het gamma van OneStopMedicalShop voortdurend uitgebreid.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.