Nieuws Oost-Vlaanderen Aan tafel met Brigitte Bardot en Alain Delon: een van de populairste restaurants van Latem overgenomen

Aan tafel met Brigitte Bardot en Alain Delon: een van de populairste restaurants van Latem overgenomen

Foto fvv

Aan tafel met Brigitte Bardot en Alain Delon: een van de populairste restaurants van Latem overgenomen

SINT-MARTENS-LATEM – Hij maakte een uitstap naar de wijnwereld, maar Xavier Willems komt opnieuw thuis bij zijn grote liefde: de horeca. “De Klokkeput zal op haar elan verder gaan, maar ik wil er wel mijn eigen twist aan geven.”

De Klokkeput. De naam klinkt in Sint-Martens-Latem als een …. juist ja. Al meer dan honderd jaar is het een ontmoetingsplaats voor mensen uit het dorp en ver daar buiten. Eerst als een volkscafé met kolenhandel, later als een kunstenaarscafé en nu al jaren als restaurant.

De laatste 20 jaar runde Patrick Verstraete de zaak samen met zijn vrouw Sabine Lambrecht. Hij is sinds 1995 niet weg te denken het kunstenaarsdorp. “Ook ’t Latemke, De Kerkenhoek en Terrazza waren destijds van mij. Nu is het tijd voor iets anders. Wat? Daar ga ik de komende maanden over nadenken.”

Verstraete laat De Klokkeput over aan Xavier Willems. “Ik wou dit restaurant niet aan gelijk wie overlaten. Ik zie het als mijn levenswerk. Maar in Xavier heb ik het volste vertrouwen. Hij kent de horeca door en door en we zijn al lang vrienden.”

 

Patrick Verstraete (rechts) geeft de fakkel door aan Xavier Willems. Foto fvv

Altijd open

Willems had in Gent een restaurant in de Verlorenkost waar nu café Plan B zit. Daarna baatte hij onder meer de hockey- en tennisclub uit aan het voormalige Ottenstadion. “De afgelopen jaren was ik actief in de wijnwereld, bij Cave St. Amand. Ik ga die periode goed kunnen gebruiken. Wijn zal nog belangrijker worden in De Klokkeput: de kaart is ongeveer verdubbeld.”

De vaste klanten hoeven niet te vrezen. “De Klokkeput gaat verder op zijn elan. Het blijft de gezellige plek waar je altijd terecht kan. Zeven op zeven, en elk moment van de dag.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.