Nieuws Oost-Vlaanderen Acceleratorprogramma haalt 795.000 euro investeringen op

Acceleratorprogramma haalt 795.000 euro investeringen op

Acceleratorprogramma haalt 795.000 euro investeringen op

GENT – Dat de derde editie van het WATT Factory Accelerator Programme een succes was, is zeker. Na 5 intensieve maanden van workshops, mentoring sessions, network events en een enorme inzet van de geselecteerde start-ups, mocht WATT Factory bekendmaken dat de 8 startups samen 795.000 euro ophaalden en meer dan 10 jobs creëerden.

Het acceleratorprogramma dat zich richt op start-ups actief binnen de smart city wereld ging van start in september. De geselecteerde start-ups werden gedurende 5 maanden intensief begeleid. Zo vonden er een reeks workshops plaats, rond thema’s als IP Strategy, sales, (investor) pitching en product management, allen gegeven door partners als Vlerick Business School, EY, Cresco en SD Worx.

“We hebben een partnership met WATT Factory omdat ze ondernemerschap promoten, start-ups helpen groeien en hun niche focus op smart cities een grote meerwaarde is”, aldus Miguel Meuleman van Vlerick Business School. Vlerick is reeds partner van bij het begin, nu 3 jaar geleden. Ook grote spelers als ABB, Luminus en Itho Daalderop kan WATT Factory trots partner noemen van het programma.

Mentoren wijzen op pijnpunten en groeipotentieel

Naast de workshops kregen de 8 start-ups, Mobly, Etheclo, Rentivate, Sennen Tech, Zero Friction, March, Opens en EagleBE persoonlijke begeleiding van privé-mentoren. Deze mentoren, waaronder Leen Balcaen, Sophie De Maesschalck en Mark De Colvenaer, zijn experts in hun gebied. Zij namen geen blad voor de mond om de start-ups te wijzen op pijnpunten en groeipotentieel. Door hun feedback en de inhoud van de workshops, hebben de start-ups hun businessplan bijgesteld of zelfs op sommige vlakken volledig gepivoteerd.

Informele sfeer

Naast de inspanning was er zeker ook ruimte voor ontspanning. Tijdens het programma konden de startups genieten van enkele founder’s dinners, informele netwerkavonden voor de start-ups, mentoren en partners, én kwamen ze via evenementen in contact met de bredere WATT Factory community. “De informele sfeer gecombineerd met sterk inhoudelijke sessies, werkte heel prettig”, aldus Wim Jacobs van Zero Friction.

Een mooie toekomst tegemoet

Nu het programma voor deze start-ups is afgelopen, blikken ze tevreden terug op hun deelname en kijken ze vooral vooruit: “Dankzij WATT Factory zijn we niet enkel in Vlaanderen aan het kijken, maar nu ook buiten de taalgrenzen en in het buitenland”, zegt Luc De Heyn van EagleBe enthousiast.

Nieuwe lichting

WATT Factory zelf is bijzonder tevreden over deze derde editie. Christine Hutsebaut, General Manager en coördinator van het programma: “We zijn met het hele WATT Factory team zeer fier op onze gamechangers en wat ze gedurende deze periode bereikt hebben. Ook dit jaar willen we opnieuw enkele enthousiaste start-ups ondersteunen in hun groei. Samen met ons ecosysteem van mentoren en partners, staan we vanaf het najaar opnieuw klaar voor de nieuwe lichting start-ups”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.