Chantal Evenepoel ADD

ADD haalt met Chantal Evenepoel nieuw topkader in huis

Verzekeringsmakelaar ADD, gespecialiseerd in verzekeringen voor bedrijven, werft met Chantal Evenepoel een nieuwe specialist kredietverzekering aan. Evenepoel heeft 35 jaar ervaring in kredietverzekeringen in één en hetzelfde bedrijf (Euler Hermes). Naast het beheer van de huidige klantenportfolio, zal ze zich ook toeleggen op prospectie. Kredietverzekeringen neemt een belangrijk aandeel in van de nieuwe klanten bij ADD. ADD heeft in ons land kantoren in Heverlee en Merelbeke. In beide kantoren samen werken 120 mensen.

Chantal Evenepoel was tot voor kort actief bij de wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeringen, Euler Hermes. Daar legde ze een mooi parcours af: de eerste 24 jaar legde ze zich toe op kredietverzekeringen voor particulieren, de volgende 11 jaar op krediet voor ondernemingen. “De laatste drie jaar had ik veel minder rechtstreeks contact met klanten en dat miste ik”, zegt Evenepoel. “Omdat een 4/5e-functie bovendien geen optie was, begon ik uit te kijken naar iets nieuws. Ik had immers twee opties: bij mijn vorige werkgever een ‘9 to 5’-kantoorjob blijven doen of de jobmarkt opgaan. Toen ik hoorde dat er bij ADD een plaats vrijkwam, heb ik niet getwijfeld.”

Evenepoel begint als specialist kredietverzekeringen bij ADD. “Ik ga de baan op voor ADD en ben verantwoordelijk voor een eigen klantenportefeuille”, vertelt Evenepoel. “Ik kreeg veel reacties op het feit dat ik na 35 jaar een ander pad insloeg. Mijn vroegere collega’s en vrienden vinden het ‘moedig’. Maar ik zie te vaak dat mensen van boven de 50 zich afvragen ‘is dit nu wel wat ik wil blijven doen?’ en dan toch blijven waar ze zitten omdat het gemakkelijk is of omdat ze niet durven veranderen. Ik heb evenwel het geluk om veel ervaring te hebben in een nichemarkt, de stap om te veranderen is dan minder groot. Toch wil ik die mensen een goede raad geven: waag de sprong, alles is mogelijk. Tot je 67ste in een job blijven waar je geen passie meer voor hebt, is wel erg lang, zelfs als vijftiger.”