Cybercrimeverzekering + cloud ADD

ADD versterkt cybercrimeverzekering

Verzekeringsmakelaar ADD breidt zijn cybercrimeverzekering uit. Het bedrijf uit Merelbeke dekt nu ook bedrijfsschade, opgelopen door een onderbreking in de dienstverlening van de cloudprovider. “Een aanval van buitenaf, een menselijke fout of een technisch defect kunnen aan de oorzaak van een cyberrisico liggen. Maar hetzelfde geldt voor een probleem bij de cloudprovider. Ook dat is nu verzekerd”, stelt Door Cooreman van ADD.

De polis vergoedde reeds het winstverlies ten gevolge van een schadegeval voor een onderneming. Deze uitbreiding zorgt nu voor een stevigere dekking in de breedte. “En dat is nodig”, zegt Door Cooreman. “Cyberrisico’s, van alle aard, zijn reëler dan ooit en nemen bovendien toe. Dat werd onlangs bewezen na de wereldwijde WannaCry-aanval met gijzelsoftware. Maar toch is het merendeel van de bedrijven in ons land niet verzekerd voor cybercrime.” De invloed op de bedrijfsactiviteiten die ten gevolge van zo’n aanval beïnvloed worden, zijn niet te onderschatten. “Als een bedrijf slachtoffer wordt van ransomware, waarbij er losgeld wordt gevraagd in ruil voor de versleutelde bestanden, worden de activiteiten tijdelijk een halt toegeroepen. Daardoor moeten er extra kosten worden gemaakt. De meeste bedrijven staan daar op voorhand echter niet bij stil.”

ADD, dat gespecialiseerd is in ondernemingsrisico’s, heeft kantoren in Heverlee en Merelbeke. Via het Worldwide Broker Network is de verzekeringsmakelaar wereldwijd actief. In 2016 behaalde het bedrijf een omzet van 18,5 miljoen euro. ADD stelt een 120-tal mensen tewerk.