Nieuws Oost-Vlaanderen Adviesverlener VGD schenkt 50 laptops aan #AllemaalDigitaal

Adviesverlener VGD schenkt 50 laptops aan #AllemaalDigitaal

Adviesverlener VGD schenkt 50 laptops aan #AllemaalDigitaal

GENT – Adviesverlener VGD zet al jaren sterk in op digitalisering, zowel intern als bij haar klanten. De onderneming is er zich echter van bewust dat niet iedereen toegang heeft tot die digitale middelen en vaardigheden. Daarom heeft ze voor het tweede jaar op rij een aantal gebruikte laptops geschonken aan een goed doel. Dit jaar is dat #AllemaalDigitaal, een initiatief van drie non-profitorganisaties: JCI Antwerpen, DigitalForYouth en Elegast. Door hun krachten te bundelen willen zij zoveel mogelijk kinderen en jongeren meekrijgen in de digitale maatschappij.

Eind vorig jaar schonk VGD al 150 laptops aan de vzw Close the Gap, waarvan DigitalForYouth deel uitmaakt. Tijdens de eerste lockdown zamelde DigitalForYouth bijvoorbeeld 12.000 laptops in. Via het project #AllemaalDigitaal is er een sterke verankering op lokaal niveau. De kinderen en jongeren krijgen in samenwerking met de jeugdorganisatie Elegast immers de nodige opvolging en ondersteuning bij het opbouwen van hun digitale vaardigheden. #AllemaalDigitaal geeft aan elke zorgvuldig geselecteerde jongere een laptop, een initiatieopleiding én 2 uur opleiding aan huis via Digicheques

VGD draagt zijn steentje bij

Dit jaar ging de bal opnieuw aan het rollen dankzij Mariet Defrancq, onlangs gestart bij VGD op de dienst HR Legal. Mariet is lid van JCI Antwerpen en polste bij haar nieuwe werkgever wat de mogelijkheden waren. Daar moest de organisatie niet lang over nadenken. De 50 laptops zijn ondertussen opgehaald. “VGD is momenteel onze grootste sponsor qua aantal gedoneerde laptops. We waren er al in geslaagd om er een zestigtal in te zamelen, dankzij VGD is dat aantal zo goed als verdubbeld”, aldus een gelukkige Mariet.

DigitalForYouth zal alle laptops volledig refurbishen volgens een strikte procedure waarbij alle data op een veilige manier wordt verwijderd. De vzw Elegast zorgt vervolgens voor de zorgvuldige selectie van de jongeren die in aanmerking komen voor een laptop, zodat ze terechtkomen bij zij die ze het meeste nodig hebben. Zij krijgen bovendien ook de nodige opleidingen.

VGD biedt al 40 jaar onafhankelijk financieel advies op maat van Vlaamse ondernemers. Met 14 kantoren en meer dan 300 experten verspreid over Vlaanderen, ondersteunt VGD ondernemers bij elk mogelijk vraagstuk.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.