Agatattoo Agata Tomalak (24) van Agatattoo in Meldert. Foto: apm

Agata (24) opent eigen tattooshop: “Toen ik er voor het eerst zelf eentje liet zetten, was ik meteen verkocht”

In de Faluintjesstraat in Meldert vind je sinds kort tattoostudio Agatattoo. De eigenaar, Agata Tomalak (24), werkt sinds vijf jaar als tattoo-artiest. Ze specialiseerde zich in kleurrijke tattoos in graffitistijl en maakt haar eigen ontwerpen. Die kan ze nu gebruiken in haar eigen studio. “Het is niet de bedoeling dat ik iemand anders kopieer”, zegt de jongedame.

“Ik werd opgevoed met de instelling dat ik geen schrik moest hebben om nieuwe dingen te proberen”, vertelt Agata Tomalak (24). “Er werd mij op het hart gedrukt dat ik alles kon worden wat ik maar wilde. Toen ik voor het eerst zelf een tattoo liet zetten, was ik meteen verkocht en besloot ik om zelf ook te leren om tattoos te zetten.”

“Ondertussen ben ik bijna vijf jaar bezig. Tatoeëren deed ik eerst in bijberoep, vooral bij vrienden en kennissen. Daarna heb ik een tijdje aan huis gewerkt maar elke keer al je materiaal moeten verhuizen bleek niet zo handig.”

Graffiti-realisme

“Mijn vriend en ik waren al een tijdje op zoek naar een huis. Dit pand in Meldert was perfect omdat ik hier ruimte heb voor een eigen studio. Dat Meldert een klein dorp is, schrikt mij niet af, een tattoostudio kun je eender waar openhouden. Klanten mogen bij mij met eigen ideeën binnenstappen, maar ik probeer met die voorstellen wel mijn eigen ding te doen.”

“Het is niet de bedoeling om het ontwerp van iemand anders simpelweg te kopiëren”, zegt Agata nog. “Sinds vorig jaar ben ik mij aan het specialiseren in tattoos in kleur. Mijn stijl zou ik omschrijven als graffiti-realisme in kleur. Sjablonen ontwerpen en contact met de klanten vind ik het allerfijnste aan mijn job.”