Fischer Sint-Niklaas 2 Bij Ijzerwaren Penneman zijn ze inmiddels 75 jaar klant van het Duitse Fisher. Foto: if

Agnes (82) en Marie-José (77) krijgen Duits partnerbedrijf op bezoek: “We gaan door tot zo lang onze gezondheid het toelaat”

Agnes (82) en Marie-José (77) van IJzerwaren Penneman hebben hoog bezoek over de vloer gekregen in hun winkel langs de Heidebaan in Sint-Niklaas. Om het 75-jarige partnerschap met hun Duitse leverancier Fisher te vieren, zakte een delegatie van het bedrijf af naar het Waasland om hun trouwe klanten te bedanken.

IJzerwaren Penneman is een begrip in Sint-Niklaas: het bedrijf bestaat al 127 jaar. Met Agnes en Marie-José staat inmiddels de derde generatie achter de toonbank in de winkel langs de Heidebaan. “De vraag hoe lang we nog willen doorgaan, is de meeste gestelde vraag in onze winkel”, vertelt Marie-José. “Zo lang we ons goed voelen, blijven we dit met de volle goesting doen. Waar zouden onze klanten anders naartoe moeten?”

De zaak is intussen ook al 75 jaar lang partner van het Duitse Fisher, dat onder meer pluggen levert aan het Sint-Niklase bedrijf. Om die mijlpaal te vieren, kwam een delegatie van de Duitse hoofdzetel en de Belgische afdeling langs bij Agnes en Marie-José.

“Hun bedanking voor onze trouwe samenwerking was een erg leuke verrassing”, klinkt het bij het duo. “We stellen het erg op prijs dat ze een effort hebben gedaan om ons te komen bezoeken, want dat is vandaag de dag niet meer zo gebruikelijk. We kregen een mooi boeket bloemen overhandigd en werden na afloop meermaals bedankt voor de fijne ontvangst.”

Foto: if