Nieuws Oost-Vlaanderen Al 33 Stekense bedrijven gebruiken ‘Tinder voor bedrijven’

Al 33 Stekense bedrijven gebruiken ‘Tinder voor bedrijven’

Schepen voor Lokale Economie Pieter De Witte (Gemeentebelangen) is voorstander van de app. Foto Shutterstock/ies

Al 33 Stekense bedrijven gebruiken ‘Tinder voor bedrijven’

STEKENE – Een job vinden in je eigen gemeente via je gsm? Makkelijker kan het haast niet worden. Stekene mocht een jaar geleden als eerste de app ‘My Local Job’ uittesten. Een jaar later blijkt de app een groot succes. Maar liefst 33 Stekense bedrijven vonden intussen hun weg naar de app om hun jobs te posten. Ongeveer 14 procent van de jobs wordt op die manier ingevuld.

De zoektocht naar een geschikte werknemer of vrijwilliger verloopt voor veel bedrijven en organisaties vaak moeilijk. Anderzijds is ook de weg naar de arbeidsmarkt voor veel werkzoekenden niet altijd gemakkelijk.

“Met deze laagdrempelige app kan je, zonder cv of motivatiebrief, zoeken naar een geschikte job in de buurt”, legt schepen voor Lokale Economie Pieter De Witte (Gemeentebelangen) uit. “Je wordt gecontacteerd door de werkgever voor een gesprek. Ongeacht je statuut, een korte of lange tewerkstelling, een stageplaats of namiddag vrijwilligerswerk … het gesprek is altijd de eerste stap van de sollicitatie, niet de laatste.”

“Ook voor werkgevers is de app zeer laagdrempelig. Na eenmalige registratie kunnen werkgevers en organisaties gevestigd in Stekene, hun openstaande vacatures meteen posten. De gemeente vindt het daarom heel belangrijk om te investeren in de app. My Local Job is als het ware de Tinder tussen werkgever en werkzoekende.”

Succes

Toch blijkt niet iedereen in de Stekense gemeenteraad fan van de app. “‘My Local Job’ is een initiatief van de uitbater van het Zomerhuis Serge De Groof en kost de gemeente 13.225 euro voor twee jaar”, weet gemeenteraadslid voor Groen Jan Ongena, die ook vragen heeft bij het volgens hem beperkte succes van My Local Job. “Op dit moment heeft My Local Job in Stekene namelijk maar vier vacatures, waarvan er twee meer dan een jaar oud.”

Schepen De Witte weerlegt die kritiek. “Het belangrijkste is dat meer dan 104 jobs werden gepubliceerd sinds de start van de app”, zegt De Witte. “Dat waren allemaal jobs uit verschillende sectoren en voor verschillende types contracten. Het is wel opvallend dat er ruim 60 procent van de aangeboden jobs over vaste contracten gaat. En nog belangrijker is dat we ongeveer 14 procent van die jobs ook zijn ingevuld geraakt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.