Algemene Bouw Maes stelt nieuwe directeur aankoop en werkvoorbereiding aan

GENT - Didier Francq is de nieuwe directeur aankoop en werkvoorbereiding bij Algemene Bouw Maes uit Gent. Eddy Cox, gedelegeerd bestuurder groep Van Roey, waar het bedrijf deel van uitmaakt: “Het doet me plezier dat Didier de taak van directeur aankoop en werkvoorbereiding aanvaard heeft. Ik ben ervan overtuigd dat zijn enthousiasme en ervaring extra zuurstof zullen geven aan de werking van Algemene Bouw Maes.”

Na 18 jaar op de werf als senior projectleider kiest Didier nu voluit voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Carine Drumont, algemeen directeur Algemene Bouw Maes: “Als directeur aankoop en werkvoorbereiding zal Didier de werking binnen de twee departementen verder stroomlijnen. Hij en zijn team sluiten reeds tijdens de studie- en calculatiefase aan en later in het proces ontzorgen ze zo veel mogelijk de projectleiders. Dankzij zijn rijke werfervaring kan Didier, indien nodig, ook een project opstarten als er op dat moment nog geen projectleider beschikbaar is.”

Didier Francq vult aan: “Doordat wij zowel bij de calculatie als de uitvoering van onze dossiers betrokken zijn, is het takenpakket van de afdeling uitgebreid en divers: het bouwrijp maken van een Design & Build-project, prijsvragen & aankopen, het uitwerken en beheer van het BIM-traject of het BREEAM-dossier maar ook bijvoorbeeld de milieuaanvraag voor de bronbemaling. Dit alles zo optimaal mogelijk organiseren met de uitvoering steeds in gedachten is een boeiende nieuwe uitdaging.”

Theo Goven, voormalig technisch directeur bij Algemene Bouw Maes en nadien verantwoordelijk voor de verdere optimalisatie van aankoop en werkvoorbereiding, blijft lid van het directiecomité. Hij staat in voor het contractmanagement maar ook voor verzekeringen en borgen. Theo heeft hier immers heel wat ervaring in, zowel aan de kant van de aannemer als die van de bouwheer.