Nieuws Oost-Vlaanderen Alinso draagt eerste gebouw op Tech Lane over aan Mainfreight

Alinso draagt eerste gebouw op Tech Lane over aan Mainfreight

Alinso draagt eerste gebouw op Tech Lane over aan Mainfreight

ZWIJNAARDE/GENT – Vastgoedontwikkelaar en bedrijvenparkbeheerder Alinso uit Zwijnaarde is partner van het gloednieuwe Gentse bedrijventerrein Tech Lane. In november vorig jaar begon Alinso er aan de bouw van een nieuw crossdockcenter voor Mainfreight. Nu, zeven maanden later, draagt Alinso dit eerste gebouw op Tech Lane Logistics over aan Mainfreight.

Mainfreight verhuist zijn distributiecentrum van Oostende naar de nieuwe installatie nabij Gent. Dit crossdockcenter bevat maar liefst 8305 m² opslagruimte en 1240 m² aan kantoren. Het gebouw is tevens BREEAM gecertifieerd. Met de verhuis kan het bedrijf jaarlijks 1,5 miljoen overbodige kilometers uitsparen. Door de ongunstige ligging van de kuststad – voor distributieactiviteiten althans – zijn de operaties daar niet rendabel. Voor de verhuis deed Mainfreight beroep op Alinso Group, gespecialiseerd in de herlokalistatie van uw bedrijven, het ontwikkelen of her-ontwikkelen van bedrijfspanden en beheer van vastgoed.

Tech Lane Gent Logistics

Het crossdockcenter is het eerste gebouw op de logistieke zone van Eiland Zwijnaarde. Dit is een bedrijvenpark van 35 ha dat mikt op de kenniseconomie (Tech Lane Ghent Science) en de logistiek en watergebonden distributie (Tech Lane Ghent Logistics). Het gebied ligt op een strategische locatie ter hoogte van het knooppunt E40/E17. Het heeft een directe aansluiting met de R4 en een rechtstreekse toegang tot de Bovenschelde. De site wordt ontwikkeld door de NV Eiland Zwijnaarde (een PPS) en Waterwegen en Zeekanaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.