https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_05_10_b230e7a2-effd-49d2-b096-d414bacfc3ab Stefano Cantoro laat Stefanie zijn koffiezaak gebruiken om er een wijnbar in te openen. Foto lrg

Als de koffiemachine stopt, komen de wijnflessen op tafel: Italiaanse koffiezaak transformeert ’s avonds tot wijnbar

GENT - Als Stefano van koffiebar Buongiorno in de Hoornstraat zijn koffieapparaten uitzet, staat Stefanie Maes (33) al klaar om haar wijnflessen te openen. Vier maand lang mag ze de koffiebar ’s avonds omtoveren tot wijnbar Finesse.

Stefanie woont in de buurt van Buongiorno en gaat daar elke ochtend koffie halen. Zo leerde ze zaakvoerder Stefano beter kennen, en al babbelend groeide het idee dat ze tijdens zijn sluitingsuren een pop-up wijnbar in zijn zaak kon openen.

Om 18 uur trekt Stefano de deur achter zich dicht en wordt Stefanie de gastvrouw van dienst. In Finesse kan je terecht voor een glas (alcoholvrije) wijn en aperitiefhapjes. “Anderhalve maand geleden hebben we het concept pas bedacht, en nu is het al zo ver”, vertelt de onderneemster.

Stefanie volgde een aantal jaar geleden een opleiding tot restauranthouder en daar hoorde een lesonderdeel wijn bij. Ze leest veel over de drank en proeft er ook veel van, dus dat gedeelte was haar op het lijf geschreven. “Ik heb een grote voorliefde voor wijn en drie jaar geleden ben ik begonnen met het verkopen van wijn en champagne. Ik organiseer ook wijnproeverijen. Dat doe ik naast het bedrijf Holy Berry, dat ik samen met twee anderen heb opgericht.”

De wijnliefhebster droomt stiekem van een eigen wijnbar en kan met Finesse al even proeven van die droom. Al is het dan eentje met het interieur van een koffiebar.