gb_25-01-2016_k0334_0

Alumnivereniging UGent kiest AIG Ingenieur van het Jaar

AALST/EREMBODEGEM - Gisteren ontving Annick De Poorter - R&D, Quality and Sustainability Director van Ontex Group – de award voor 'AIG Ingenieur van het Jaar' tijdens een plechtigheid in het stadhuis van Gent. De prijs werd uitgereikt door de faculteit Ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent en haar alumnivereniging AIG, waarmee ze opmerkelijk innovatief werk in de kijker willen zetten.

De 'AIG Ingenieur van het Jaar'-award is een nieuw initiatief van de AIG waarmee ze jaarlijks een belangrijke innovatie of prestatie van een alumnus in zijn of haar organisatie in de kijker willen zetten. Een jury, samengesteld uit ervaren collega's uit de industrie en academische wereld, selecteerde de winnaar uit een groot aantal nominaties. Annick De Poorter werd uiteindelijk door een grote meerderheid van de jury gekozen. De onderscheiding 'AIG Ingenieur van het Jaar' is een erkenning voor het werk bij Ontex en haar continue focus op innovatie.

Charles Bouaziz, CEO van Ontex: "We zijn erg trots dat ‘onze’ Annick deze prijs mag ontvangen. Het is een erkenning voor haar carrière als ingenieur, maar ook voor het ambitieuze innovatieprogramma dat zij bij Ontex al lange tijd leidt."

Ontex’s streven naar innovatie

De lancering van Ontex’s nieuwe productgamma aan organische tampons in 2017 is een goed voorbeeld van hoe ze bij Ontex inzetten op innovatie. Omdat het milieubewustzijn van de consument steeds groter wordt, hebben Annick en haar team een nieuw assortiment tampons ontwikkeld dat volledig is gemaakt van biologisch katoen en bioplastic applicators op basis van suikerriet. Een ander zwaartepunt in het innovatiebeleid bij Ontex is het ontwikkelen van steeds dunnere absorptiekernen, zonder afbreuk te doen aan absorptievermogen en draagcomfort. Annick en haar team hebben geholpen met het lanceren van een dunnere luier in Europa, Turkije en Mexico, die comfortabeler is voor de baby en toch hetzelfde absorptievermogen biedt.

"Al deze types innovaties zorgen voor verduurzaming, een beperking van het materiaalgebruik en een efficiëntere logistiek. Het is daarom een win-win situatie voor zowel de consument als het bedrijf. Dit geeft mij als ingenieur natuurlijk veel voldoening", aldus De Poorter.

Over Annick De Poorter

Annick studeerde in 1995 af als burgerlijk ingenieur textiel aan de Universiteit van Gent en begon haar loopbaan als universiteitsonderzoeker aan de faculteit zelf. Eind 1996 ruilde ze het universiteitslabo in voor de fabriek en ging werken bij textielproducent Libeltex NV. In 2003 was het tijd voor Ontex, waar ze aan de slag ging als R&D-manager voor hygiëneproducten voor vrouwen. Sinds 2006 is ze lid van het managementcomité van Ontex als R&D-manager en drie jaar later werd ze de R&D & Quality Director van de Group. In 2010 werd duurzaamheid toegevoegd aan haar lijst met verantwoordelijkheden. Ontex heeft de afgelopen 15 jaar een grote evolutie doorgemaakt, die Annick van dichtbij kon ervaren en mee sturen.