Nieuws Oost-Vlaanderen Amerikaanse Redwire koopt ruimtevaartbedrijf uit Kruibeke voor 32 miljoen euro

Amerikaanse Redwire koopt ruimtevaartbedrijf uit Kruibeke voor 32 miljoen euro

Foto Belga

Amerikaanse Redwire koopt ruimtevaartbedrijf uit Kruibeke voor 32 miljoen euro

KRUIBEKE – Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Redwire neemt het Belgische bedrijf QinetiQ Space over voor 32 miljoen euro. QinetiQ Space, een onderdeel van de Britse QinetiQ Group, is gevestigd in Kruibeke en gespecialiseerd in ruimte-infrastructuur.

QinetiQ Space werd opgericht in 1983 en levert infrastructuur aan civiele en commerciële ruimtevaartklanten, waaronder het Europees Ruimteagentschap ESA en het Belgische Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo). QinetiQ Space bouwt volledig uitgeruste satellieten. In 2001 lanceerde het bedrijf de eerste Belgische satelliet, die tot op vandaag nog steeds functioneel is.

Gedeelde expertise

“QinetiQ Space heeft een lange en succesvolle geschiedenis van ruimteoperaties en ruimtevaartinnovaties voor klanten zoals ESA, Belspo en veel Europese commerciële ruimtebedrijven”, zegt Redwire-topman Peter Cannito. “Redwire en QinetiQ Space combineren meer dan honderd jaar geschiedenis en expertise.”

QinetiQ Space was in zijn boekjaar met einde op 31 maart 2022 goed voor een omzet van 49 miljoen euro en een winst na belasting van 3 miljoen euro. Eind maart was het orderboekje van QinetiQ Space gevuld voor 113 miljoen euro.

Het management van QinetiQ Space blijft na de overname aan boord. De transactie zal naar verwachting afgerond worden in het vierde kwartaal van dit jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.