Nieuws Oost-Vlaanderen AMNorman neemt voedselveiligheidsafdeling van Quality Point over

AMNorman neemt voedselveiligheidsafdeling van Quality Point over

AMNorman neemt voedselveiligheidsafdeling van Quality Point over

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzamnormanDoor de overname van de adviestak van zijn West-Vlaamse concurrent Quality Point groeit AMNorman uit Sint-Denijs-Westrem,  een advieskantoor voor kmo’s en zelfstandigen inzake voedselveiligheid, erkenningen en certificatie door tot autoriteit in kwaliteitsmanagement binnen de voedingssector.

De overeenkomst werd onlangs bekrachtigd door Michael Gore van Quality Point en Winnewald Dejonckheere, zaakvoerder van AMNorman, .

Met de overname consolideert AMNorman zijn leidinggevende positie in de sectorspecifieke dienstverlening bij certificatietrajecten. AMNorman, actief in voeding, diervoeding en homologatie heeft 15 hooggespecialiseerde medewerkers. Vooral inzake voedselveiligheid en certificatie in de voeding zet AMNorman met de overname een flinke stap voorwaarts.

“De wereld van kwaliteitsmanagement en certificatie wordt zo complex dat bedrijven het bos door de bomen niet meer zien”, zegt Winnewald Dejonckheere. “Bedrijven doen daarom steeds meer een beroep op specialisten om hen wegwijs te maken in het kluwen van regels en hen te begeleiden naar erkenning en certificering. De overname past in de specialisatiestrategie. AMNorman wil voor haar verschillende subdomeinen meerdere specialisten in huis halen, om zo de continuïteit bij bedrijven te kunnen garanderen. Doorgedreven specialisatie wordt namelijk de norm. Net zoals in andere aspecten van het ondernemerschap zoals fiscaliteit zullen bedrijven in de toekomst voor hun kwaliteitsmanagement steeds vaker een doen op externe specialisten. De begeleiding van AMNorman biedt onbetaalbare gemoedsrust aan de KMO die zich verder kan focussen op haar core business. Daarmee blijft AMNorman trouw aan de sinds 2012 heel bewust ingeslagen weg van doorgedreven specialisatie. AMNorman beschikt vandaag onderandere over experts in allergenenmanagement, voedseletikettering, voedingsfraude en food defense, alsook in kwaliteitszorg bij kinderdagverblijven en horeca-ondernemingen.”

Met de regelmaat van een  klok werft AMNorman ook nieuwe medewerkers aan. Zij krijgen een gespecialiseerd opleidingstraject tot volwaardig expert in kwaliteitsmanagement en -certificatie. “Waar mogelijk worden deze opleidingen tegen gunsttarief opengesteld voor klanten en relaties van AMNorman”, zegt Winnewald Dejonckheere nog. “Op die manier genieten de klanten mee van een professionele vorming.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.