Nieuws Oost-Vlaanderen Amusivent uit Evergem trotseerde corona, maar staat nu opnieuw voor een grote uitdaging: “Het is alle hens aan dek”

Amusivent uit Evergem trotseerde corona, maar staat nu opnieuw voor een grote uitdaging: “Het is alle hens aan dek”

Kenneth Viellard en Tom Van der Vennet.

Amusivent uit Evergem trotseerde corona, maar staat nu opnieuw voor een grote uitdaging: “Het is alle hens aan dek”

EVERGEM – Dankzij veel inventiviteit sloegen Tom Van der Vennet (45) en zijn vennoot Kenneth Vieillard (42) zich met hun totaalorganisatie voor feesten en evenementen Amusivent door de coronacrisis. De gunning van vaccinatiecentrum Hoge Wal was een pluspunt en ze hadden een financiële buffer opgebouwd. De sector boomt nu weer, maar toch zitten ze met de handen in het haar. Ze kampen immers met een tekort aan personeel.

Van der Vennet was in zijn vrije tijd dj, Vieillard was vooral met licht en geluid vertrouwd, toen ze in 2016 Amusivent oprichtten. Corona kwam voor het nog prille bedrijf zeer ongelegen. “Maar we zaten niet stil en zochten alternatieven”, zegt Van der Vennet.

“Zo trokken we met onze mobiele radiostudio Radio Rust Roest naar woonzorgcentra en legden ons toe op streaming van onder meer uitvaartplechtigheden. Tevens leverden we beschermend plexiglas. We hielpen ook mee aan bouwprojecten en staken andere ondernemers een handje toe. Met de reuzentent van vaccinatiecentrum Hoge Wal hadden we in januari 2021 weer een grote opdracht te pakken, al zijn we er niet rijk van geworden.”

Fysiek sterke teamplayers

Intussen is de vraag naar feesttenten en bijhorend materiaal geëxplodeerd. “In augustus vorig jaar was er al een enorme toename, toen wegens het opdoeken van heel wat coronamaatregelen de feesten weer losbarstten. Dat kwam toen uit het niets. Op amper twee maanden tijd draaiden we de omzet van een volledig seizoen.”

“Met investeringen in onder meer een extra vrachtwagen en mobiele heftruck bereidden we ons voor op de volledige hervatting van evenementen. We hebben nu ruim voldoende materiaal, maar véél te weinig personeel. We hebben vooral nood aan freelancers die fysiek sterk zijn en goed in team kunnen werken. Na de examens kunnen we gelukkig weer op studenten rekenen. Maar voor bijvoorbeeld de Gentse Feesten is de spanning zeer groot. Nu al zijn er geen tenten, podia en personeel meer beschikbaar.”

“Goede verstandhouding binnen sector”

Van der Vennet staat in voor de verkoop, organisatie, financiën en administratie, Vieillard voor de planning en het logistieke en operationele luik van het bedrijf. “Kenneth moet echt alle hens aan dek roepen om de opdrachten tijdig te kunnen uitvoeren. Die vinden alsmaar meer plaats in andere regio’s. Dankzij onze investering in logistiek kunnen we ook fungeren als toeleverancier voor collega’s. In onze sector heerst een goede verstandhouding, maar we vechten allen voor onze klanten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.