Afbeelding6

Andy Peelman opent tweedehandsboetiek voor vrouwen: “Je zal mij in de zaak aantreffen”

AALST - Andy Peelman (38) is van vele markten thuis. De televisiepersoonlijkheid, die in een vroeger leven politieagent was, gaat later dit jaar een kledingwinkel openen in Aalst. Je zal hem zelf in de vrouwenboetiek vinden, vertelt hij. “Ja ja, Andy Peelman wordt zeer modebewust!”

Peelman vertelt in TV Familie over zijn grootse plannen. Het wordt “een tweedehandszaak voor dames, maar high end”, zegt de presentator. De bedoeling is om luxeproducten aan schappelijke prijzen aan te bieden, om “een handtas van pakweg Louis Vuitton betaalbaar te maken voor alle vrouwen”.

Een pand is er al, net buiten het centrum van Aalst. Met de inrichting wil Peelman zich deze zomer bezighouden. Het wordt een klassevolle boetiek, aldus de acteur. “We willen ons onderscheiden van de klassieke tweedehandswinkels. Mensen moeten zich op hun gemak voelen. Er moet een goede koffiemachine zijn, en al eens een glaasje bubbels.”

Fulltime mama

De opening is gepland voor 1 oktober. Peelman zal zijn tv-opdrachten combineren met werk in de winkel, al nam hij ook al iemand aan voor de winkel. Zijn vrouw Tine zal op termijn ook helpen. “Mijn vrouw is nu fulltime mama. En er komt een moment dat de kindjes naar school zullen gaan. Dan zou dit haar winkel worden. Al blijf ik beschikbaar om af en toe mee te helpen. Ik zal proberen veel zelf aanwezig te zijn.”

Zelf draagt het VTM-gezicht nooit tweedehandskledij. Interesse in mode heeft hij wel, al blijft die eerder beperkt. “Ik probeer de kleuren en prints wel wat te volgen. Je moet een beetje meegaan met de tijd, hè. En omdat ik straks die winkel heb, zal ik de mode sowieso meer volgen. Ja ja, Andy Peelman wordt zeer modebewust! (lacht)